Problem z uruchomieniem radia
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Problem z uruchomieniem radia
Witam
Dziś podłączyłem tymczasowo u siebie radio VW Gamma V czy jakoś tak. Radio jest zablokowane. Kod znam do oblokowania.
Wiem, że po uruchomieniu powinien pojawić się komunikat SAFE, i tak też jest, a po nim możliwość wstukania kodu. Tutaj jednak pojawia mi się ponownie komunikat SAFE i po boku mam cyferkę 2. czytałem tutaj, że aby sobie z tym poradzić należy odłączyć radio na minimum godzinę. Odłączyłem na 2 i spróbowałem ponownie i sytuacja niestety jak wyżej. Straciłem pomysły co robić, a na forum odpowiedzi nie znalazłem.
Może jakieś rozwiązania znacie?
Dzięki za pomoc
Pzdr
Dziś podłączyłem tymczasowo u siebie radio VW Gamma V czy jakoś tak. Radio jest zablokowane. Kod znam do oblokowania.
Wiem, że po uruchomieniu powinien pojawić się komunikat SAFE, i tak też jest, a po nim możliwość wstukania kodu. Tutaj jednak pojawia mi się ponownie komunikat SAFE i po boku mam cyferkę 2. czytałem tutaj, że aby sobie z tym poradzić należy odłączyć radio na minimum godzinę. Odłączyłem na 2 i spróbowałem ponownie i sytuacja niestety jak wyżej. Straciłem pomysły co robić, a na forum odpowiedzi nie znalazłem.
Może jakieś rozwiązania znacie?
Dzięki za pomoc
Pzdr
- k0nr4d
- _
- Auto: GSXR/A8
- Silnik: R4V8
- Kontakt:
Czyli pod stały plus w radiu masz podłączony plus ze stacyjki. Znajdź miernikiem, diodą albo żarówką samochodową stały plus (pewnie czerwony z białym paskiem) i podłącz tam, gdzie jest zasilanie stałe +12 w radiu. Nie znam pinoutu kostki gammy, więc dokładnie nie powiem Ci, w który pin kostki musisz przełożyć stały plus.
Ostatnio zmieniony pt gru 04, 2009 23:59 przez k0nr4d, łącznie zmieniany 2 razy.
- k0nr4d
- _
- Auto: GSXR/A8
- Silnik: R4V8
- Kontakt:
Tego Ci nie powiem, czy to akurat ten kabel, musisz sprawdzić miernikiem lub żarówką, czy jest na nim cały czas napięcie. Nie wiem jaki dokładnie jest układ pinów w Gammie V w kostce zasilającej, więc dokładnie nie jestem w stanie określić, gdzie masz podpiąć stałego plusa. Miło by było, gdyby ktoś, kto ma Gammę V dał znać, który pin jest od stałego zasilania.