Akumulator pomocy !!!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- xxxPALUCHxxx
- Gadatliwa bestia
to dobrze..ze jest tak jak mowisz..balem sie ze tylko oryginalny akumulator i zaden inny:))
a czy mozna jakos sprawdzic na akumulatorze poziom jego naladowania..czytalem gdzies na,ze jest na nim niby jakas kontorlka ktora jest w stanie wskazac ile jeszcze bedzie zył ale jak sie domyslam zeby to sprawdzic trzeba sciagnac to obudowe?
dzieki za pomoc...
a czy mozna jakos sprawdzic na akumulatorze poziom jego naladowania..czytalem gdzies na,ze jest na nim niby jakas kontorlka ktora jest w stanie wskazac ile jeszcze bedzie zył ale jak sie domyslam zeby to sprawdzic trzeba sciagnac to obudowe?
dzieki za pomoc...
______LET's GOLF______
MIGAJACA KONTROLKA AKUMULATORA / ALTERNATORA -> potrzebuje pomocy :
viewtopic.php?f=140&t=398583
- FURMAN TDI
- Użytkownik
ten który kupiłem(futura) ma oczko kontrolne jeśli jest ok oczko jest bądź świeci się na zielono, natomiast ile będzie żył podejrzewam że żaden takiej funkcji niema .Paluch_wroc pisze:a czy mozna jakos sprawdzic na akumulatorze poziom jego naladowania..czytalem gdzies na,ze jest na nim niby jakas kontorlka ktora jest w stanie wskazac ile jeszcze bedzie zył ale jak sie domyslam zeby to sprawdzic trzeba sciagnac to obudowe?
Tak ten dekiel musisz zrucić
- xxxPALUCHxxx
- Gadatliwa bestia
hahaha...wlasnie o to mi chodzilo..o to "oczko kontrolne"...
troche mnie ponioslo z tym stwierdzeniem "ile bedzie zył"
ale dzieki serdeczne za pomoc:))
troche mnie ponioslo z tym stwierdzeniem "ile bedzie zył"
ale dzieki serdeczne za pomoc:))
______LET's GOLF______
Ja wczoraj założyłem Centre Futura 72/740 - cena 375zł, jestem bardzo zadowolony. Polecam
Ostatnio zmieniony sob gru 05, 2009 10:15 przez kodix13, łącznie zmieniany 1 raz.
- xxxPALUCHxxx
- Gadatliwa bestia
mnie rowniez czeka wymiana akumulatora..
w zwiazku z tym moje pytanie brzmi..moze jest banalne ale wole sie upewnic i zapytac Was by rozwiać wszelkie moje watpliwosci..
czy po odlaczneiu starego akumulatora i po podpieciu nowego nic nie "zresetuje" sie w ustawieniach komputera? czy zanim zaczne jezdzic na nowym akumulatorze nie bede musial wczesniej podlaczyc samochodu pod VAG i sprawdzic dawek paliwa czy innych wartosci parametrow silnika?..zegar bedzie trzeba ustawic na nowo ale z tym sobie poradze
w zwiazku z tym moje pytanie brzmi..moze jest banalne ale wole sie upewnic i zapytac Was by rozwiać wszelkie moje watpliwosci..
czy po odlaczneiu starego akumulatora i po podpieciu nowego nic nie "zresetuje" sie w ustawieniach komputera? czy zanim zaczne jezdzic na nowym akumulatorze nie bede musial wczesniej podlaczyc samochodu pod VAG i sprawdzic dawek paliwa czy innych wartosci parametrow silnika?..zegar bedzie trzeba ustawic na nowo ale z tym sobie poradze
- xxxPALUCHxxx
- Gadatliwa bestia
czyli moge podpiac nowy akumulator i w droge?
a juz balem sie, ze nawet taka prosta czynnosc bedzie wymagala odwiedzin serwisu
i podpiecia do VAG:)
dziekuje za pomoc
[ Dodano: 21 Gru 2009 20:13 ]
nowy akumulator zakupiony..wymieniony..auto odpala bez najmniejszego zajakniecia..
akumulator dobrany katalogowo dla MK IV 1.9 TDI / ARL
CENTRA FUTURA
· Model: CA770
· Napięcie: 12 V
· Pojemność: 77 Ah
· Prąd rozruchowy: 760 A (EN)
· Wymiary (dł./szer./wys.): 278 x 175 x 190 mm
· Zacisk: prawy +
poprzedni akumulator byl od nowosci..wytrzymal ponad 8 lat...niestety ostatnie mrozy go zawstydzily
dziekuje wszystkim za pomoc
a juz balem sie, ze nawet taka prosta czynnosc bedzie wymagala odwiedzin serwisu
i podpiecia do VAG:)
dziekuje za pomoc
[ Dodano: 21 Gru 2009 20:13 ]
nowy akumulator zakupiony..wymieniony..auto odpala bez najmniejszego zajakniecia..
akumulator dobrany katalogowo dla MK IV 1.9 TDI / ARL
CENTRA FUTURA
· Model: CA770
· Napięcie: 12 V
· Pojemność: 77 Ah
· Prąd rozruchowy: 760 A (EN)
· Wymiary (dł./szer./wys.): 278 x 175 x 190 mm
· Zacisk: prawy +
poprzedni akumulator byl od nowosci..wytrzymal ponad 8 lat...niestety ostatnie mrozy go zawstydzily
dziekuje wszystkim za pomoc
______LET's GOLF______