Pobór prądu na StandBy [ile?]
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Pobór prądu na StandBy [ile?]
Witam
Ostatnio coś pada mi aku w aucie i to bardziej niż by na to temperatura wskazywała. Mam podejrzenie, że coś mi rozładowuje go. Teraz się ładuje i jak się naładuje to pomierzę ile ogólnie prądu pobiera mi auto na postoju. Jakich wyników się spodziewać? Ile powinien pobierać wzmacniacz na StandBy? Mam Kenwooda KAC821. Ile powinno pobierać radio? I tak przy okazji inne systemy auta. Myślę, że 50-100mA na odbiornik (radio, wzmak, alarm) będzie w granicach rozsądku..?
Pozdrawiam
Ostatnio coś pada mi aku w aucie i to bardziej niż by na to temperatura wskazywała. Mam podejrzenie, że coś mi rozładowuje go. Teraz się ładuje i jak się naładuje to pomierzę ile ogólnie prądu pobiera mi auto na postoju. Jakich wyników się spodziewać? Ile powinien pobierać wzmacniacz na StandBy? Mam Kenwooda KAC821. Ile powinno pobierać radio? I tak przy okazji inne systemy auta. Myślę, że 50-100mA na odbiornik (radio, wzmak, alarm) będzie w granicach rozsądku..?
Pozdrawiam
- hayperekpo
- VWGolf.pl Killer
D1_PITER, Najlepiej jak byś pojechał do jakiegoś elektromechanika, który zrobi pomiary. Bo my możemy tylko zgadywać.
specWROC, Tak jest to normalne. Co do odpalania to nie polecam bo wtedy aku dostaje niezłego kopa. Musi rozrusznik zasilić i dodatkowo radio i wzmacniacz, czasami i światła. Do porównania dam przykład. Jak lepiej startować na rowerze? Z drugą osobą na bagażniku czy bez? Odpowiedź zapewne znasz.
Pozdrawiam
specWROC, Tak jest to normalne. Co do odpalania to nie polecam bo wtedy aku dostaje niezłego kopa. Musi rozrusznik zasilić i dodatkowo radio i wzmacniacz, czasami i światła. Do porównania dam przykład. Jak lepiej startować na rowerze? Z drugą osobą na bagażniku czy bez? Odpowiedź zapewne znasz.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony czw gru 03, 2009 22:20 przez popak20, łącznie zmieniany 2 razy.
- specWROC
- (()())G.O.L.F.(()())
- Kontakt:
popak20 pisze:D1_PITER, Najlepiej jak byś pojechał do jakiegoś elektromechanika, który zrobi pomiary. Bo my możemy tylko zgadywać.
specWROC, Tak jest to normalne. Co do odpalania to nie polecam bo wtedy aku dostaje niezłego kopa. Musi rozrusznik zasilić i dodatkowo radio i wzmacniacz, czasami i światła. Do poróżniania dam przykład. Jak lepiej startować na rowerze? Z drugą osobą na bagażniku czy bez? Odpowiedź zapewne znasz.
Pozdrawiam
a jak wygląda sprawa po odpaleniu kiedy powinien się włączyć