Chipowanie MK3
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Chipowanie MK3
Czy ktos może juz ma doświadczenie w chipowaniu MK3? Jesli tak to proszę o porady, wskazówki, ponieważ chciałbym zwiekszyc moc w moim aucie. 

- Michael G60
- Forum Master
- Kontakt:
-
- VW Baron
- Auto: Szukam... i NC700X
Profil mowi ze 1.8 wiec co tu chipowac... naczytal sie chyba kolega Gruby110 o TDI
Pozdro
Gitner

Pozdro
Gitner
2004 - 2010 był MK3 Variant . . . od 2010 jest Variant służbowy . . .
Wykres 1Z seria + R
FAQ - Tempomat za grosze !!!
Wykres 1Z seria + R
- Paweł Marek
- V.I.P.
Na benzynie się zyskuje z 7 % mocy i z 10% momentu. Chyba bez sensu. Ale jak się ktoś uprze to każda firma tuningowa to robi. Tyle że od pytań na ten temat sa działy speed czy inne forum tuningowe.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Nie naczytałem sie o TDI, tylko kupuje auto w bardzo dobrym stanie, z ostatniego wypustu, w klimie, na białych zegarach i 3-drzwiowy czarny taki jakiego szukałem, za bardzo niska cenę. Niestety jest to tylko 1,8, w Polsce w takim stanie VR6 nie znajde, bo sa zajechane, a jak juz jest cos w miarę nie zajechanego to jest zrobiony tak "cudowny" tuning tego auta, że koszt przerobienia lub nawet usunięcia tego syfu wyniesie o wiele za duzo.
Chodzi o to, ze znalazłem na allegro ziomka co sprzedaje chipy do MK3 1,8 (miedzyinnymi) i obiecuje około 10% przyrostu mocy. Dlatego sie pytam, czy to prawda czy naciąganie.
Chodzi o to, ze znalazłem na allegro ziomka co sprzedaje chipy do MK3 1,8 (miedzyinnymi) i obiecuje około 10% przyrostu mocy. Dlatego sie pytam, czy to prawda czy naciąganie.
-
- VW Baron
- Auto: Szukam... i NC700X
Za ile ten chip? Rezystor? Na alle przewaznie nabijaja ludzi w butelke.. no ale butelkarze tez sa na swiecie.. Gosc ma nie obiecac a zagwarantowac prawidlowy przyrost, po drugie wszelkie zmiany powinny byc testowane na hamowni..
Pozdro
Gitner
Pozdro
Gitner
2004 - 2010 był MK3 Variant . . . od 2010 jest Variant służbowy . . .
Wykres 1Z seria + R
Wykres 1Z seria + R