Jak tanio obniżyć Golfa Mk II
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
Jak tanio obniżyć Golfa Mk II
Witam, Mam Vw Golfa II i chciałem go obniżyć, bo wygląda jak terenowy. jak mogę to tanio zrobić ? mam 14' z przodu i z tyłu. golfik jest z 90 roku 1.8
- malutki
- Forum Master
- Kontakt:
IgorGL, bierzesz szlifierke i jedziesz z koskem
nie no żartuje! chyba najtaniej będzie poszukać używanych springów do auta. chyba że nowy zestaw ma być to wtedy można obejrzeć się za jakimś kitem

Clarion DXZ958 - Morel Hybrid Integra 402 - Morel 6W - Gladen RS10 - Phoenix Gold Ti600.4 - Phoenix Gold Ti1500.1
Szafa gra
Szafa gra

- malutki
- Forum Master
- Kontakt:
kolego zapraszam do lektury
na tym forum znajdziesz duzo cennych informacji. kit= sprezyny+amortyzatory np. MTS od kolegiMAPET a uzywane mozesz na allegro poszukac lub na forum w dziale giełda

Clarion DXZ958 - Morel Hybrid Integra 402 - Morel 6W - Gladen RS10 - Phoenix Gold Ti600.4 - Phoenix Gold Ti1500.1
Szafa gra
Szafa gra

IgorGL, Wiesz jak założysz -40 na seryjne amory to będzie to śmigać i amorki nie dostaną jakoś masakrycznie w tyłek, ale no wiesz - 40 to taka delikatna gleba 
GLEBA zaczyna się przynajmniej dla mnie przy 14" od -60 na przodzie i tyle a przy takiej glebie seryjne Amory szybko Ci się rozwalą

GLEBA zaczyna się przynajmniej dla mnie przy 14" od -60 na przodzie i tyle a przy takiej glebie seryjne Amory szybko Ci się rozwalą

Let's Tune it UP !!
prawda jest taka że tanio w tym przypadku wcale nie znaczy bezpiecznie...jeśli chcesz obniżyć zrób to raz a dobrze i bezpiecznie byś nie zabił się na pierwszym zakręcie...dlatego szczerze poleciałbym pozbierać troszkę poczekać i kupić przynajmniej jakiegoś kita jeśli masz 14" z niskim profilem cóż..luka i tak będzie..bo do tych kół niestety już -80 wypada czyli gwint..używki możesz kupić za 500zł a będzie to o wiele lepsze rozwiązanie niż kupowanie samych sprężyn na seryjne amory co w rezultacie niczego nie da.
- Ł-u-k-a-s-z
- Gadatliwa bestia