Wersje i edycje golfa MK2...
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
Przydatne info kiedys juz czytalem na ten temat ale bylo zdecydowanie mniej
ja mam wersje "C" 1.6td bieda w srodku jest okropna tylko ze ja mam czasowe wycieraczki moze ktos wstawil w co watpie bo starsza kobieta nia jezdzila przez ladnych pare lat.reszta sie zgadza cala gola w ryj ale zmieniam zegary na inne nawiewy srodkowe tez do zamontowania.mam tez jakas lepsza tapicerke niebieska nie wiem z czego to jest ale material napewno nie.
wersja Light tez pierwsze slysze moze masz dodatkowe zarowki gdzies zamontowane albo jest to wersja dla lekko slepawych charakteryzuje sie zarowkami halogonwymi 1000W :green_fuck:
ja mam wersje "C" 1.6td bieda w srodku jest okropna tylko ze ja mam czasowe wycieraczki moze ktos wstawil w co watpie bo starsza kobieta nia jezdzila przez ladnych pare lat.reszta sie zgadza cala gola w ryj ale zmieniam zegary na inne nawiewy srodkowe tez do zamontowania.mam tez jakas lepsza tapicerke niebieska nie wiem z czego to jest ale material napewno nie.
wersja Light tez pierwsze slysze moze masz dodatkowe zarowki gdzies zamontowane albo jest to wersja dla lekko slepawych charakteryzuje sie zarowkami halogonwymi 1000W :green_fuck:
- Michael G60
- Forum Master
- Kontakt:
No to ja mam C jak w morde strzelił.
Brak tunelu środkowego, brak zegarka, brak zapalniczki, brak kieszeni w drzwiach, brak lusterka prawego, brak wycieraczek czasowych ale za to lakier metalic i szyberdach.
Po prostu Helmut
P.S.
Widze że w przy opisach wersji jest miejsce na zdjecia, w razie potrzeby służe uprzejmie zdjęciami swojej wersji.
Pzdr
Brak tunelu środkowego, brak zegarka, brak zapalniczki, brak kieszeni w drzwiach, brak lusterka prawego, brak wycieraczek czasowych ale za to lakier metalic i szyberdach.
Po prostu Helmut
P.S.
Widze że w przy opisach wersji jest miejsce na zdjecia, w razie potrzeby służe uprzejmie zdjęciami swojej wersji.
Pzdr
ja posiadam wersje madison 1.3 NZ 90 r., i ona posiada:kiere czteroraminną,regulacje wysokości fotela kierowcy,4 zagłówki,elektryczną regulacje reflektorów,obrotek,konsole środkową ale jakąś dziwną,kieszenie w drzwiach,czasowe wycieraczkiczy posiada ktos do tej wersji prospekt chciałbym porównać wyposażenie?
- Michael G60
- Forum Master
- Kontakt:
Jeśli chcesz to mam suche dane:rafka pisze:ja posiadam wersje madison 1.3 NZ 90 r., i ona posiada:kiere czteroraminną,regulacje wysokości fotela kierowcy,4 zagłówki,elektryczną regulacje reflektorów,obrotek,konsole środkową ale jakąś dziwną,kieszenie w drzwiach,czasowe wycieraczkiczy posiada ktos do tej wersji prospekt chciałbym porównać wyposażenie?
- listwy boczne
- nakładki na błotniki
- ozdobne kołpaki
- szyby barwione na zielono
- zderzki częściowo w kolorze nadwozia
- obrotomierz
- sportowa, czteroramienna kierownica
- konsola środkowa
- regulacja wysokości fotela kierowcy
- zapalniczka
- niebiesko - granatowa tapicerka
A jak wygląga ta twoja kierownica? Taka z 4 klaksonami (bo taką mam)?
!!!...5 września 2020: 15 lat mojej obecności na forum VW GOLF...!!!
- king66
- Użytkownik
- Kontakt:
a ja mam GTD... hehehe wersja "no name"
bida w srodku ze az piszczy...
po regulacji luster zostaly dziury w tapicerce...
deska twarda bez srodkowej konsoli....
brak kieszeni na drzwiach...
kiera od 1,3 b...
kola stal 13"...
na zegarach nawet zegarka nima
version ultra poor diesel
ale wspomaganie kier jest... i skrzynka V nawet jest... i turbo tez jest...
choc nr na bloku od mula 1,6D nabite szczesliwie w dekle juz nie pisza takich rzeczy
mniemam ze wspomy nie dalo sie wyrwac tak bez wiekszych kluczy....
ale pracuje nad nim i moze da sie z niego zrobic prawdziwe GTD
pozdro
bida w srodku ze az piszczy...
po regulacji luster zostaly dziury w tapicerce...
deska twarda bez srodkowej konsoli....
brak kieszeni na drzwiach...
kiera od 1,3 b...
kola stal 13"...
na zegarach nawet zegarka nima
version ultra poor diesel
ale wspomaganie kier jest... i skrzynka V nawet jest... i turbo tez jest...
choc nr na bloku od mula 1,6D nabite szczesliwie w dekle juz nie pisza takich rzeczy
mniemam ze wspomy nie dalo sie wyrwac tak bez wiekszych kluczy....
ale pracuje nad nim i moze da sie z niego zrobic prawdziwe GTD
pozdro
tak naprawdę to tylko M-B W114280CE albo carrera911 72' ...oba mnie kręcą (MB, VAG, PORSCHE... reszta to podróba)
Też mam taką wersję, ten sam silnik, ten sam rok ale...rafka pisze:ja posiadam wersje madison 1.3 NZ 90 r., i ona posiada:kiere czteroraminną,regulacje wysokości fotela kierowcy,4 zagłówki,elektryczną regulacje reflektorów,obrotek,konsole środkową ale jakąś dziwną,kieszenie w drzwiach,czasowe wycieraczkiczy posiada ktos do tej wersji prospekt chciałbym porównać wyposażenie?
- kierownica zwykła, dwuramienna
regulacja wys. fotela to mam
4-ech zagłówków nie mam
el. regulacja reflektorów też jest
obrotomierz - jest
konsola środkowa - była taka tylko pod deską, nie łącząca się z konsolą koło dźwigni zmiany biegów - ale teraz już jest normalna
kieszenie w drzwiach ze schowkami są
czasowe wycieraczki są
- Michael G60
- Forum Master
- Kontakt:
Poszukuję wszelkich danych na temat tego Golfa.
Tu coś jest ale to mało:
http://golfstory.free.fr/accueil.htm (La Golf 2; Les Modeles Etrangers; Golf Zonker)
Foty mam.
Mało jest danych technicznych, eksploatacyjnych i o wielkości produkcji.
Tu coś jest ale to mało:
http://golfstory.free.fr/accueil.htm (La Golf 2; Les Modeles Etrangers; Golf Zonker)
Foty mam.
Mało jest danych technicznych, eksploatacyjnych i o wielkości produkcji.
!!!...5 września 2020: 15 lat mojej obecności na forum VW GOLF...!!!
- Michael G60
- Forum Master
- Kontakt: