soczewy bixenon d2s

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

MK_TRE
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

soczewy bixenon d2s

Post autor: MK_TRE » sob lis 28, 2009 22:42

mam takie pytanie z soczewy bixenon leci wtyczka i z niej 3 kalbe brazowy niebieski i czarny który plus który minus jak podlaczyc po instalke z mk3 h4

mk_tre

Awatar użytkownika
Kamel
VW Baron
VW Baron
Kontakt:

Post autor: Kamel » sob lis 28, 2009 22:47

MK_TRE pisze:mam takie pytanie z soczewy bixenon leci wtyczka i z niej 3 kalbe brazowy niebieski i czarny który plus który minus jak podlaczyc po instalke z mk3 h4
Myślę, że nikt Ci tak nie powie co i jak..
Wrzuć jakieś foto, zapodaj info z jakiego auta te soczewki..
Ja się spotkałem przynajmniej z 4 konfiguracjami kolorystyki kabli w soczewkach bixenonowych. A tak na dobrą sprawę to potrzeba Ci 2 kabli, więc z Twoich soczewek jeden i tak wyleci..

Ewentualnie możesz popróbować metodą prób i błędów :-)
Daj na brązowy -12V a np. na niebieski +12V i zobacz co się stanie..
Jak przesłona się nie ruszy to daj +12V na czarny i tak do skutku..
Ostatnio zmieniony sob lis 28, 2009 22:48 przez Kamel, łącznie zmieniany 1 raz.

. . . . . . . . . . MOJA BYŁA GOLFINA . . . . . . . . . . . . . MOJA OBECNA JETTA . . . . . . . . . .

MK_TRE
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: MK_TRE » sob lis 28, 2009 23:31

soczewy valeo z ktorejs audicy chyba a6 boje sie tylko ze nie bedzie mozna ich podlaczyc bo z tego elktromagnesu leca wlasnie te 3 kablki a jak wszeedzie czytalem to pisza o 2 i nie wiem co dalej hmmmmm.......

mk_tre

Awatar użytkownika
Kamel
VW Baron
VW Baron
Kontakt:

Post autor: Kamel » ndz lis 29, 2009 00:52

MK_TRE pisze:soczewy valeo z ktorejs audicy chyba a6 boje sie tylko ze nie bedzie mozna ich podlaczyc bo z tego elktromagnesu leca wlasnie te 3 kablki a jak wszeedzie czytalem to pisza o 2 i nie wiem co dalej hmmmmm.......
Kilka razy na fotkach na allegro widziałem soczewki bi-xenonowe z 3 kablami, ale nie wiem od czego ten trzeci.
Mówię Ci, popróbuj podłączyć po kolei i w końcu wyjdzie które są właściwe.
Tam jest zwykły elektromagnes, więc nawet jak zamienisz bieguny nic się nie stanie, poza tym, że przesłona się nie ruszy.
Równie dobrze możesz to sprawdzić na krótko w domu np. za pomocą baterii 9V.

. . . . . . . . . . MOJA BYŁA GOLFINA . . . . . . . . . . . . . MOJA OBECNA JETTA . . . . . . . . . .

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”