Zwarcie na alternatorze

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Jarowo
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: Jarowo » sob lis 28, 2009 00:18

dyziek1984 pisze:juz odp znam.. myszy mi instalacje pogryźli ta co idzie od silnika do srodka samochodu ku bezpieczników ..troszke gruba ona jest..i dlatego mi tak wariowało wszystko

A więc miałem trochę racji że zwalanie na przetarty przewód przy alternatorze jest jakby wciskaniem ciemnoty Ci ciemnoty.
dyziek1984 pisze:jak na razie dałem ta płytke(z licznika) do naprawy zobaczymy co bedize moze ono za wszystkim stało
Jak ktoś się podjął naprawy to będzie oki. Może wystarczy wymienić stabilizator, o którym wcześniej pisałZico63b, lub coś podobnie nieskomplikowanego

JaroW

dyziek1984
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: dyziek1984 » sob lis 28, 2009 16:45

tak miałes racje przewody trzab napewno wymienic i widzilaem jakie tam dojscie jest troche kiche:( i trzba duzo w nim rozbierac zeby je wyjac... a co do modułu to był uszkodzony zwarcie pewien element w nim spalily na wtorek powienienem go miec to sie okaze dokladnie i ciekawe ile wyceni

[ Dodano: 09 Gru 2009 18:59 ]
Samochodzik juz odebrany:D a co do rachunku to trzeba doliczyć tylni ABS(spaliły sie) juz wszystko chodzi ok:) po za jednym na wyświetlaczu wskaźnik temp nie pokazuje równe 90C tylko wskaźnik jest przednim jakieś 2mm.. jak go dobrze ustawić żeby ukazywał 90C?

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”