VW CADDY 1.9 SDI Poczatek wtrysku
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
VW CADDY 1.9 SDI Poczatek wtrysku
Prosze o jakiekolwiek informacje w temacie ustawienia poczatku wtrysku w autku VW CADDY 1.9 SDI (silnik AEY) rok produkcji 96.Wedlug mechanika i danych kture sa w AUTODATA pompe ustawia sie na kolek i pozniej rekuluje sie ja juz elektronicznie, u mnie jest troszke inaczej pompa ma kolo zebate (od rorzadu) takie samo jak np. w golfie II i widac ze da sie krecic pompa,z tylu jest wejcie na czujnik zegarowy,ale jak ja ustawic skoro w ksiazkach niema zadnych danych.Prosze o jakiekolwiek informacje a najlepiej dane (poczatek wtrysku,dawka...)Czy mozna ja ustawic mechanicznie czy tylko elektronicznie.Przypominam ze jest to silnik SDI czyli bez linki gazu.
ok ,a co sadzisz o tym dziwnym zapachu z wydechu (krotki opis: autko stoi w garazu silnik jest zapalony i po jakis pieciu minutach nie idzie wysiedziec w garazu strasznie ostre spaliny i lzy same leja sie z oczu, dla porownania jak trzymam w garazu T4 2.4 diesel to moze chodzic caly dzien mozna nim gazowac i niema zadnego smrodu ani nic ,wracajac do caddy nie kopci na wolnych ani jak sie walnie po gazie, czy to jest normalne w silnikach diesla nowszej generacji czy nie Caddy na katalizator zawor recyrkulacji spalin i pare innych *#cenzura#* ktorych T4 niema)