[mk2]Poziom wody w akumulatorze.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- MrUkAs
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
[mk2]Poziom wody w akumulatorze.
Szukalem przez opcje "szukaj" i nic znalezc nie moglem, wiec zakladam nowy. Mianowicie jak mozna latwo i szybko sprawdzic poziom wody w aku? Nie wiem jak to zrobic, a juz kilka razy przez to mi sie aku rozladowal...
Ostatnio zmieniony ndz lut 26, 2006 23:10 przez MrUkAs, łącznie zmieniany 1 raz.
www.SportCom.PL
- MrUkAs
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Rozumiem, ze wkladam prostopadle do celi, tak aby dotknac plytki, pozniej wyciagam i sprawdzam jaki poziom... ?bodzio_j pisze:Zalecany poziom to ok 1-1,5 cm ponad płytę. Zmierzyć można bardzo prosto. Kawałek -najlepiej szklanej rurki, może być też coś drewnianego, wkładasz do celi tak aby oparło się o płytę. Wyciągasz i widzisz jaki jest poziom płynu.
www.SportCom.PL
- MrUkAs
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
OK, dzieki, juz Ci punkt dodalem.bodzio_j pisze:Dokładnie tak. Patyczek, czy czego tam użyjesz wkładasz pionowo, i tyle ile bedzie mokre od końca to właśnie poziom elektrolitu
A jaki masz akumulator? Chodzi o firme, bo ja mam Exide i czegos takiego nie widze...jusci pisze:U mnie jest coś takiego ze jak wykręce korek to widzę taką jakby stopkę (plastikowy element wielkości zapałki) która wskazuje przwidłowy poziom elektrolitu.
Ostatnio zmieniony ndz lut 26, 2006 12:43 przez MrUkAs, łącznie zmieniany 1 raz.
www.SportCom.PL