Problem dziwne "kopcenie" po dłuższym kręceniu/

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Walec_17
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Problem dziwne "kopcenie" po dłuższym kręceniu/

Post autor: Walec_17 » sob paź 17, 2009 18:19

Witam wszystkich i prosze o pomoc.
Moje dwa problemy polegają na tym iż:
Pierwszy problem, mam golfa Mk III 1.9 Tdi 90km pompa 1z gdy jest zimny silnik musze kręcić trochę dłużej niż zawsze a gdy juz odpali kopci na biało. Po 3 minutach pracy jałowej kopcenie ustaje i juz potem jest spokój, do tego mam falujące obroty, prostuje przez minute działa elegancko pozniej obroty opadają na niższe poszkubie i znowu wracają na normalne trwa to zaledwie 4-5 sekund i powtarza się to przez cały czas pracy silnika Proszę was o pomoc bo niewiem co mam juz z tym zrobić na komputerze niemam żadnych błędów!!po prostu POMOCY KOLEDZY!!!!!!!!!!!!!!
Drugi problem to taki że przy obecnej temperaturze na dworze 5-10 stopni niechce mi się załączyć klima, kontrolka świeci słychać i przekaznik ale nie chłodzi i teraz niewiem czy tak ma być czy jednak coś z nią nie tak prosze o pomoc w tym problemie!!

Z góry przepraszam jeśli odkopalem stare tematy ale naprawde nie znalazlem nic podobnego w wyszukiwarce Pozdrawiam i z góry dziekuje za udzieloną pomoc.

Tomek W. :bajer:

:otepienie: czyli jednak nikt niewie co to może być :crazy:
Ostatnio zmieniony ndz paź 18, 2009 19:45 przez Walec_17, łącznie zmieniany 4 razy.

:)VW

Awatar użytkownika
PacekPlacki
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: PacekPlacki » śr lis 25, 2009 10:42

Spradwdź świece żarowe czy ci chodza wszystkie
I popatrz czy nie mam powietrza w przewodach paliwowych
II sprawdż Vagiem kąt wtrysku powinien byc w granicach od 51 do 55
III kiedy był wymieniony rozrząd jeżeli dawno to sprawdz czy nie przeskoczył i czy nie masz bicia na kole pasowym.
IV wyczyśc nastawnik

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”