Montaż buczka zapalonych świateł.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Montaż buczka zapalonych świateł.
Wiecie co irytuje mnie ostatnio fakt iże czasami zapominam wyłączyć, wiecie, człowiek gdzieś leci szybko. Co doprowadza do rozładowania akumulatora, a że w moim mk4 nie ma takowego chciałem sobie go zamontować.Macie jakies pomysły?
A to nie we wszystkich MK4 jest sygnalizacja zapalonych świateł?kodix13 pisze:Wiecie co irytuje mnie ostatnio fakt iże czasami zapominam wyłączyć, wiecie, człowiek gdzieś leci szybko. Co doprowadza do rozładowania akumulatora, a że w moim mk4 nie ma takowego chciałem sobie go zamontować.Macie jakies pomysły?
U mnie jak zgaszę silnik i otworzę drzwi to odzywa się brzęczyk przypominający o zgaszeniu świateł.
Zdaje się, że ten brzęczyk jest w liczniku.
. . . . . . . . . . MOJA BYŁA GOLFINA . . . . . . . . . . . . . MOJA OBECNA JETTA . . . . . . . . . .
jesteś pewien, że nie masz buzera ?
buzer masz, pytanie tylko czy nie działa z powodu usterki w zamku centralnym (mikrostyk zewnętrzny centralnego zamka uszkodzony lub wyryta bruzda w mimośrodzie zamka sterującym mikrostykiem) lub przerwa w zasilaniu samego buzera w zegarach, jeśli masz sygnał stanu rezerwy paliwa to buzer jest sprawny a wtedy należy przyczyny szukać w zamku drzwi.
[ Dodano: 24 Lis 2009 12:39 ]
poczytaj ten temat : http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=122053
buzer masz, pytanie tylko czy nie działa z powodu usterki w zamku centralnym (mikrostyk zewnętrzny centralnego zamka uszkodzony lub wyryta bruzda w mimośrodzie zamka sterującym mikrostykiem) lub przerwa w zasilaniu samego buzera w zegarach, jeśli masz sygnał stanu rezerwy paliwa to buzer jest sprawny a wtedy należy przyczyny szukać w zamku drzwi.
Ostatnio zmieniony wt lis 24, 2009 13:37 przez Sztomel, łącznie zmieniany 1 raz.
Sztomel pisze:jesteś pewien, że nie masz buzera ?
z tym moim zamkiem to jest cos nie tak, kupilem autko które ma centralny ale tylko poprzez przekręcenie klucza w zamku, wiem ze w kluczyku jest dziura na jakies urządzenie które ten zamek aktywuje by pracowało z pilota nie wiem jak to zrobić, ale chyba tu jest pies pogrzebany całego teamtu
KURDE PRZEZ PRZYPADEK PRZEDMOWCE "IGNOROWAŁEM" JAK TO WRÓCIĆ!!!
No udało się

Ostatnio zmieniony wt lis 24, 2009 14:38 przez kodix13, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Forum Master
światełko działa w drzwiach
[ Dodano: 27 Lis 2009 10:45 ]
pomoże ktoś co z tym zrobić?
[ Dodano: 27 Lis 2009 10:45 ]
pomoże ktoś co z tym zrobić?
Ostatnio zmieniony pt lis 27, 2009 11:45 przez kodix13, łącznie zmieniany 1 raz.