Dziwny kolor plynu chłodzącego
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- krzysiekj1990
- Użytkownik
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Ja sądzę że ktoś wcześniej na wodzie przegotowanej śmigał z płynem co się rozrabia , wskazuje na to że jest rdza w układzie , wyjąc termostat wąż ogrodowy pełna moc i płukanka tak samo z chłodnicą
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
kolego płyn wygląda w miarę normalnie tylko tak piszę koledzy jest zabrudzony rdzą z układu chłodzenia, przepłukaj wszystko i zalej nowy płyn co do wycieków oleju to czy ten wąż nie jest czasem od turbiny ? i wycieki nie są też w okolicy turbiny może tam jest gdzieś nieszczelność ??
NordGlass Diamentowe szyby samochodowe, jak masz problem z szybą wal śmiało na PW :)
witam to waz od intercoolera wiec prawdopodobnie to turbina jest juz nieszczelna. Wczoraj wytarlem caly silnik s tylu wiec w weekend jak bede mial chwilke to wjade na kanal i zobacze jaki jest tego rezultat. Mam jeszcze jedno pytanie jakie sa objawy uszkodzonej turbiny?? Czy moze leje tylko olej a reszta jest oki????
Malek25 pisze:nie sadze ze przez wycieki bedzie tyle ubywac
Malek25, Kol.Przyjrzyj sie dokladnie zaworowi EGR i jego okolice pod nim . Bo ten olej w intercolerze to wydaje mi się ze masz z odmy silnika .I widocznie kapie z zaworu EGR dlatego masz kolektor zafajdany. Ostatnio to robiłem więc cały dolot do czyszczenia!
Zawsze może być Ciut Ciut więcej!!!
No to kol.Malek25, zostało Ci do roboty to. razem z intercoolerem [czyszczenie] Ja to mam juz za sobą , bo tez mi ciekło.. A teraz jest sucho http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... hlight=egrMalek25 pisze:i jeszcze jedno zawor erg
Zawsze może być Ciut Ciut więcej!!!
Witam
Dzis odpallem autko po czyszczeniu i zaslepieniu zaworu ERG efekt praktycznie nie zauwazalny tyle ze w dolocie bedzie przynajmniej czysto. Jedno cio zauwazyłem to po tym zabiegu słysze teraz turbine gwizda, bylo ja slychac wczesniej ale tylko podczas jazdy teraz jak na postoju dodaje delikatnie gazu slychac jak pracuje,nie wiem czy to poprawny odglos pozdrawiam
Dzis odpallem autko po czyszczeniu i zaslepieniu zaworu ERG efekt praktycznie nie zauwazalny tyle ze w dolocie bedzie przynajmniej czysto. Jedno cio zauwazyłem to po tym zabiegu słysze teraz turbine gwizda, bylo ja slychac wczesniej ale tylko podczas jazdy teraz jak na postoju dodaje delikatnie gazu slychac jak pracuje,nie wiem czy to poprawny odglos pozdrawiam
na fotce widać chyba coś niepokojącego, bo widać jakby były wyszczerbione śmigiełka wirnika, przynajmniej 2, ...no chyba, ze to akurat olej sie na nich tak osadził??!!Malek25 pisze:mam tez zdjecie z turbiny
Ostatnio zmieniony czw gru 10, 2009 19:46 przez rav_tdi, łącznie zmieniany 1 raz.
SCIROCCO 4 EVER D BEST!!