Moje auto nie pokazuje poziomu benzyny.Teraz mam pytanie jak mam sprawdzić, czy zepsuty jest czujnik? wyjąć go? a potem zewrzeć kabelki przy włączonym silniku? A może jest jakiś inny sposób? to tak od części teoretycznej, a tak naprawde to jak mam się do tego zabrać, gdzie co jest?
przede w-tkim chodzi mi o to żeby sprawdzić czujnik, bo do jutra mam możliwośc jego kupna samego i chciałbym wiedzieć, czy on na pewno się zepsuł..
Jak sprawdzić czy czujnik paliwa jest uszkodzony?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Jak sprawdzić czy czujnik paliwa jest uszkodzony?
Ostatnio zmieniony pt kwie 06, 2007 12:11 przez bartas_pn, łącznie zmieniany 1 raz.
- zaplon wylaczony
- zdejmij wtyczke z czujnika poziomu paliwa
- podlacz omomierz do stykow czujnika
- oproznij calkowicie zbiornik paliwa
Nalej 7 litrow paliwa do zbiornika i sprawdz wartosc oporu.
Powinna byc w granicach 189 ± 4 omow.
- zdejmij wtyczke z czujnika poziomu paliwa
- podlacz omomierz do stykow czujnika
- oproznij calkowicie zbiornik paliwa
Nalej 7 litrow paliwa do zbiornika i sprawdz wartosc oporu.
Powinna byc w granicach 189 ± 4 omow.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
[img]http://img413.imageshack.us/img413/3990/naklejkalogopodpistt1.jpg[/img] Bye, bye Mk3...
witam
nie chce tworzyc kolejnego tematu stad napisze tutaj:
mam rowniez problem ze wskaznikiem poziomu paliwa tyle tylko, ze sa dwie roznice mam silnik AAZ a wskaznik dziala sobie dokladnie jak sam chce raz pokazuje prawie rezerwe raz polowe zbiornika i tak jak kobieta . Jak mam auto zatankowane na full to wskazowka dochodzi na maksa do przed ostatniej kreski - nigdy mi ni pokazuje pelnego zbiornika. Troche to w&^*&%*ce jest, bo musze patrzec nalicznik kiedy mam zatankowac
pozdro
nie chce tworzyc kolejnego tematu stad napisze tutaj:
mam rowniez problem ze wskaznikiem poziomu paliwa tyle tylko, ze sa dwie roznice mam silnik AAZ a wskaznik dziala sobie dokladnie jak sam chce raz pokazuje prawie rezerwe raz polowe zbiornika i tak jak kobieta . Jak mam auto zatankowane na full to wskazowka dochodzi na maksa do przed ostatniej kreski - nigdy mi ni pokazuje pelnego zbiornika. Troche to w&^*&%*ce jest, bo musze patrzec nalicznik kiedy mam zatankowac
pozdro
Coliniak
Failure is not an option...
Failure is not an option...