Golf MK2: jak wymienić atrapę/grill z 2-reflektorowej na 4?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Golf MK2: jak wymienić atrapę/grill z 2-reflektorowej na 4?
Mam w moim golfiku atrapę/grill na 2 światełka. Zamierzam zainstalować 4-reflektorową, żeby wrzucić dodatkowe światła przeciwmgielne.
Pytania: 1/ Czy montaż tej nowej atrapy da się zrobić mocując ją w identycznie te same miejsca, jak w poprzedniej atrapie? Może trzeba walnąć jakieś dodatkowe nawierty w nadwoziu czy coś? 2/ Czy muszę przy zakupie atrapy 4-reflektorowej zwrócić uwagę na coś szczególnego (rodzaj, oznaczenia, model)?
Pozdro
Sławol
Pytania: 1/ Czy montaż tej nowej atrapy da się zrobić mocując ją w identycznie te same miejsca, jak w poprzedniej atrapie? Może trzeba walnąć jakieś dodatkowe nawierty w nadwoziu czy coś? 2/ Czy muszę przy zakupie atrapy 4-reflektorowej zwrócić uwagę na coś szczególnego (rodzaj, oznaczenia, model)?
Pozdro
Sławol
- Michael G60
- Forum Master
- Kontakt:
Idziesz do sklepu i kupujesz atrape ze światłami dalekosieżnymi.
Wyciągasz starą i wkładasz nową.
Nie zapomnij o zainstalowaniu przekaźników (wystarczy taki od malucha) na długie światła (jeśli zamierzasz mieć 4 długie) bo inaczej spali ci przełacznik od świateł!
(nie trzeba robić żadnych nawiertów, uchwytów, po prostu nic)
Wyciągasz starą i wkładasz nową.
Nie zapomnij o zainstalowaniu przekaźników (wystarczy taki od malucha) na długie światła (jeśli zamierzasz mieć 4 długie) bo inaczej spali ci przełacznik od świateł!
(nie trzeba robić żadnych nawiertów, uchwytów, po prostu nic)
!!!...5 września 2020: 15 lat mojej obecności na forum VW GOLF...!!!
- Michael G60
- Forum Master
- Kontakt:
- Michael G60
- Forum Master
- Kontakt:
Daj foty albo link.guli pisze:Michael piszesz o atrapie z dalekosiężnymi, czy był tylko taki wariant poczwórnych, czy raczej z przeciwmgielnymi - na Allegro sprzedają raczej z halogenem.
Jak to wygląda - czy przez szkło widać żarówkę H3?
!!!...5 września 2020: 15 lat mojej obecności na forum VW GOLF...!!!
No widzisz, z tego wynika ja się, niestety, nieprecyzyjnie wyrażam. Bo tak: dla mnie halogeny=przeciwgielne. No i myślałem,że sensowniej będzie kupić te halogeny (i włożyć je w te dodatkowe otwory w atrapie) niźli ładować dodatkowe dalekosiężne. Właściwie poradź mi, proszę, co mądrzej tam zainstalować? Mam stosunkowo słaby wzrok po ciemku,więc może jednak lepiej spróbować te dodatkowe długie? Na allegro taka atrapa wraz z halogenami 110 pln. Jak oni to w ogole z tego allegro przesyłają - atrapę pocztą ?!
- Michael G60
- Forum Master
- Kontakt:
- Michael G60
- Forum Master
- Kontakt:
Ja zmieniałem atrape z pojedyńczych na podwójną i kupiłem ja na Allegro kosztowala 105 zł + koszt przesylki (sprzedawca GRUSZKIN-wszystko OK)Koszt przesyłki to chyba 12 zł.Byly w niej halogeny tylko ze nieposiadaly żarówki .trzeba sobie kupic zwykła H3 albo sprawdz jak pisze na halogenach.Ja mam podpiete pod te mniejsze halogenki długie swiatła(drogowe) tylko ze niezainstalowalem przekaznika bo takich mamy elektryków ze kazdy ma swoje wywody.Raczej radzilbym zainstalowac bo przy dluzszej jezdzie na dlugich mozesz spalic wylącznik