[mk4]czy można przywrócić ustawienia fabryczne?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[mk4]czy można przywrócić ustawienia fabryczne?
Problem zilmny silnik źle pali. Ponoć wina gazu, gazownik zalecił odłączenie gazu i potem przywrócenie ustawień fabrycznych kompa. Serwis twierdzi, że nie można przywrócić ustawień i zaleca wymianę kompa za 2000zł. Kto ma rację?
golf 4 1.6AKL omvl Dream XXI N
golf 4 1.6AKL omvl Dream XXI N
Ostatnio zmieniony pt lut 24, 2006 21:27 przez bakrzych, łącznie zmieniany 1 raz.
- Paweł Marek
- V.I.P.
a skąd jesteś pewien że oszalał. Masz raczej obd2. Zobacz tylko na kształt wtyków pod zaślepkami poniżej pokręteł nawiewów. dwa podwójne obd1, jedno podłużne obd2bakrzych pisze:niestety komp tak oszalal
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Paweł Marek
- V.I.P.
Tak się składa, że mieszkam blisko tego serwisu. Facet twierdzi, że komputer nie może się przeprogramować i proponuje wymianę kompa za 2000zł A gazownik twierdzi, że to normalne przy VW i instalacji OMVL komputer głupieje przestawia się mapa wtrysków benzyna na gazową. Zadzwonię jeszcze do Gdańska zobacze co oni na to.
[ Dodano: Sob Lut 25, 2006 15:45 ]
Jeszcze jedno pytanie: jak stwierdzić, że komputer jest do wymiany?
[ Dodano: Sob Lut 25, 2006 15:45 ]
Jeszcze jedno pytanie: jak stwierdzić, że komputer jest do wymiany?
Napewno masz Obd2. Podłącz go do kompa i wszystko zobaczysz. Wtyk jest pod pokrętłami nawiewu Powodzenia
[ Dodano: Pon Lut 27, 2006 17:42 ]
Ja miałem problem z komputerem. W serwisie też mówili 2000, a udało się go naprawić za 400. Napewno nie przeprogramujesz go przez złącze Obd2, ale da się to prawdopodobnie zrobić ręcznie tak jak było w moim przypaqdku. Polecam Daneckiego w Piekarach śląskich.Powodzenia.......
[ Dodano: Pon Lut 27, 2006 17:42 ]
Ja miałem problem z komputerem. W serwisie też mówili 2000, a udało się go naprawić za 400. Napewno nie przeprogramujesz go przez złącze Obd2, ale da się to prawdopodobnie zrobić ręcznie tak jak było w moim przypaqdku. Polecam Daneckiego w Piekarach śląskich.Powodzenia.......
daw1979