Sruby do alufelg
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Sruby do alufelg
Witam pomózcie mi jakie kupi sruby do alu...wczesniej miałem felgi 15 i było ok na srubach..teraz zalozyłem 16 7,5 cala szerokosci i et35 i przód odkreca sie(mało sie nie zabiłem)...czy długosc srub zalezy od et felgi??dodam ze mierzylem długosc starych srub to maja gwint 25mm...czy jak kupie 30mm to bedzie ok??
- Dawca_Nerek
- Forum Master
Długość śrub u mnie gdy miałem 16" ale 9J, dokładnie:
Przód - 35mm
Tył - 40mm
W tej chwili mam wrzucone 13" stalówki zimówki i nie ma problemu z długością śrub.
Przód - 35mm
Tył - 40mm
W tej chwili mam wrzucone 13" stalówki zimówki i nie ma problemu z długością śrub.
Lepiej kup dłuższe bo to nie mała felga, a bezpieczeństwo dużo większe!ćwikła pisze:czy jak kupie 30mm to bedzie ok??

Czasem na trasie spotykam prawdziwych szaleńców...
Pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi...
Czasem naprawdę ciężko ich wyprzedzić...
- Dawca_Nerek
- Forum Master
ET felg nie ma nic do dlugosci srub, sa dwa rodzaje srub do felg, sferyczne ( z kula) i stozkowe, wszystkie felgi VW stalowe i alu sa przykrecane na takie same sruby sferyczne, mozna sprawdzic ile lapie gwint, smarujesz jedna srube smarem lub czyms brudzacym i wkrecasz, jak ja wykrecisz to widac na gwincie ile sie wkrecila, powinno byc 8mm to jest minimum.
- Dawca_Nerek
- Forum Master
Dawca_Nerek pisze:Jeśli chodzi o silnik to taki sam jak twójćwikła pisze:mam pytanko jaka masz wersje??gti czy zwykła??
Skorzystaj z opcji "Pomógł" jeżeli Ci pomogłem
z tyłu masz bebny czy tarcze???w takim razie zapodam 30mm...powinno byc oki....ty masz dystans jak mówisz 5mm wiec jak u ciebie 35 jest oki to u mnie bez dystansu 30mm tez bedzie ok
- Dawca_Nerek
- Forum Master
Bębny.ćwikła pisze:z tyłu masz bebny czy tarcze???
Słuchaj, a włóż śrube do felgi i zobacz ile wystają

Czasem na trasie spotykam prawdziwych szaleńców...
Pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi...
Czasem naprawdę ciężko ich wyprzedzić...