Problem znadmiernym spalaniem

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

markmusz
Nowicjusz
Nowicjusz

Problem znadmiernym spalaniem

Post autor: markmusz » ndz lis 22, 2009 00:02

Help, ostatnio mój golf 3 silnik ABD z instalacja gazową ma za duże spalanie benzyny i gazu. Ostatnio wymieniałem korpus filtra powietrza, może coś tam jest nie tak? Poza tym po wyjściu z samochodu strasznie śmierdzi benzyną, czy gazem, zależy oczywiście na czym jadę. Pomóżcie laikowi. :hmm:

Awatar użytkownika
Haki
_
_
Kontakt:

Re: Problem znadmiernym spalaniem

Post autor: Haki » ndz lis 22, 2009 01:02

markmusz pisze:Help, ostatnio mój golf 3 silnik ABD z instalacja gazową ma za duże spalanie benzyny i gazu. Ostatnio wymieniałem korpus filtra powietrza, może coś tam jest nie tak? Poza tym po wyjściu z samochodu strasznie śmierdzi benzyną, czy gazem, zależy oczywiście na czym jadę. Pomóżcie laikowi. :hmm:
Kolego - zacznij od wymiany wszystkich filtrów jakie masz w aucie.. a nie samej obudowy... to raz . Dwa - podjedź do ludzi , którzy zakładają instalację i niech sprawdzą szczelność układu , oraz wymienią co potrzebne,, bo jak wiem , też jakieś filterki i inne duperelki się przy LPG wymienia. Wiadomo jest też , że świece na LPG - również szybciej się kończą.

Co do zapachu -- to jak mówiłem - LPG - jedź do fachowców bo samemu nie wiele zdziałasz - co do Benzyny - to zobacz czy masz układ zasilania szczelny i nigdzie się wacha nie sączy...

Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google

MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”