Coś stuka przy cofaniu..
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Coś stuka przy cofaniu..
Słuchajcie mam kolejny problem, mianowicie jak cofam i wciskam hamulec cos mi stuka. Jest to jednaorazowa sprawa ale po jeżdzie normalnej wykonam podobny manewr sytuacja występuje znowu..Nie bardzo wiem co to , moze ktośmiał juz taki przypadek?
Ostatnio zmieniony ndz lis 22, 2009 17:50 przez kodix13, łącznie zmieniany 1 raz.
- FURMAN TDI
- Użytkownik
- FURMAN TDI
- Użytkownik
ja mam cos podobnego..
mianowicie..jedynka, dwojka...nawet i trojka..jak chce wcisnac hamulec..tuz przed zalapaniem klocka o tarcze slysze takie " puk " i pozniej czuje ze hamuje..tzn, ten stuk jest przed samym zahamowaniem..hmmm...tak jakby byl luz na " konikach " ponoc czy cos takiego..
..dalej z tym jezdze..ponoc to normalne heh..
ale to i tak zrobie..bo mnie denerwuje
pozdro
mianowicie..jedynka, dwojka...nawet i trojka..jak chce wcisnac hamulec..tuz przed zalapaniem klocka o tarcze slysze takie " puk " i pozniej czuje ze hamuje..tzn, ten stuk jest przed samym zahamowaniem..hmmm...tak jakby byl luz na " konikach " ponoc czy cos takiego..
..dalej z tym jezdze..ponoc to normalne heh..
ale to i tak zrobie..bo mnie denerwuje
pozdro
bArT
- Jacek75
- Gadatliwa bestia
- Auto: Golf Variant MK5 1.4 TSI 122hp
- Silnik: CAXA
- Kontakt:
A ja obstawiam tulejki gumowe w ktorych chodzą trzpienie od zacisku hamulcowego:
http://sklep.intercars.com.pl/result1.p ... lang_id=PL
Oczywiście sprawa może być powodowana zuzytym elementem zawiechy: dążek kierowniczy, tuleje wahacza, łozysko/poducha amortyzatora.
http://sklep.intercars.com.pl/result1.p ... lang_id=PL
Oczywiście sprawa może być powodowana zuzytym elementem zawiechy: dążek kierowniczy, tuleje wahacza, łozysko/poducha amortyzatora.
TSI RULEZ. Retrofit: tempomat, lampki ostrzegawcze drzwi, TPMS, DRL, doświetlenie zakrętów; VCDS 11 kodowanie, kasowanie błędów.