Problemy z odpalaniem Na viepłym silniku MK2
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Problemy z odpalaniem Na viepłym silniku MK2
WItam
Mam taki problem z Mk2 na zimnym silniku(1,3) pali mi na dotyk a po przejechaniu kilku kilometrów(10-12)mało nim jezdze zazwyczaj do pracy mam problemy z odpaleniem Rozrusznik kreći ale silnik nie odpala dopiero jak troszkę przestygnie Nagrzewa on sie może do 50-60 stopni nie więcej bo już dojezdzam do pracy i gasze go .
Mam taki problem z Mk2 na zimnym silniku(1,3) pali mi na dotyk a po przejechaniu kilku kilometrów(10-12)mało nim jezdze zazwyczaj do pracy mam problemy z odpaleniem Rozrusznik kreći ale silnik nie odpala dopiero jak troszkę przestygnie Nagrzewa on sie może do 50-60 stopni nie więcej bo już dojezdzam do pracy i gasze go .
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Re: Problemy z odpalaniem Na viepłym silniku MK2
Witam,edi-31 pisze:WItam
Proponuję zacząć od sprawdzenia czujnika temperatury płynu chłodzącego
- guti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
edi-31, kolgo niebieslki czujnik na węzu chłodnicy , on odpowiada za ssanie , teraz mózg silnika mysli,z e silnik jest zimny ( kidy jest gorący ) no i podlewa więcej paliwa, zeby odpalił , a ten tego nei przerabia biedny
sprawdz omomirzem
wartosci czujnika niebieskiego znajdziesz wpisujac na dole w wyszukiwarce., a jezeli bedzie ok , to czujnikla haala do sprawdzenia, tez na dole sprawdzisz jak, sonda nie ma tu nic do gadania , ale zeby ja sprawdzidz to po tym wszsytkim, odepnij sonde i zobacz co sie bedzie działo na ciepłym silniku
sprawdz omomirzem
wartosci czujnika niebieskiego znajdziesz wpisujac na dole w wyszukiwarce., a jezeli bedzie ok , to czujnikla haala do sprawdzenia, tez na dole sprawdzisz jak, sonda nie ma tu nic do gadania , ale zeby ja sprawdzidz to po tym wszsytkim, odepnij sonde i zobacz co sie bedzie działo na ciepłym silniku
Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!
- Paweł Marek
- V.I.P.
Proszę nie odpowiadać na niesprecyzowane pytania! Chyba że już wiecie czym autor tematu jeździ? Tylko nie wiem skąd.
edi-31, trzeba napisać co masz pod maską, chociaż czy to wtrysk czy gaźnik.
edi-31, trzeba napisać co masz pod maską, chociaż czy to wtrysk czy gaźnik.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- guti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
jak mam szklana kule..Paweł Marek pisze:Proszę nie odpowiadać na niesprecyzowane pytania! Chyba że już wiecie czym autor tematu jeździ? Tylko nie wiem skąd.
jak sie nie wie jaki ma silnik to sie strzela, wiemy tylko z 1,3 , wiec wszystko sie bierze pod uwage co moze byc w takich sillnikach a kolega niech sam sie martwi vo mu padło, jak nie powiedzial jak silnik. bo zaraz si opkaze ze bedzie szukal lamda a nie ma i bedzie pis
[ Dodano: Sob Lis 21, 2009 9:15 pm ]
jak mam szklana kule..Paweł Marek pisze:Proszę nie odpowiadać na niesprecyzowane pytania! Chyba że już wiecie czym autor tematu jeździ? Tylko nie wiem skąd.
jak sie nie wie jaki ma silnik to sie strzela, wiemy tylko z 1,3 , wiec wszystko sie bierze pod uwage co moze byc w takich sillnikach a kolega niech sam sie martwi vo mu padło, jak nie powiedzial jak silnik.
Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!
- Paweł Marek
- V.I.P.
Witam ponownie i przepraszam za brak odpowiedzi z mojej strony ale miałem problemy z internetem Odrazu mówie wam że za bardzo nie znam sie na samochodach ale wiem że posiadam tą lambdę wychodzi ona z katalizatora ? Jeżeli chodzi o tą sonde to jest ona odłączona ponieważ jest niesprawna Pozostaje mi więc sprawdzenie tego czujnika temperatury ? Halla ?
Ostatnio zmieniony wt lis 24, 2009 18:47 przez edi-31, łącznie zmieniany 3 razy.