Jak są zabezpieczone nadkola?

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

SFHKK
Mały gagatek
Mały gagatek

Jak są zabezpieczone nadkola?

Post autor: SFHKK » pt lis 20, 2009 21:02

Witam. Zauważyłem, że nie ma prawie czarnego zabezpieczenia na tylnych nadkolach u mnie, jest tylko takie coś jak na progach pomalowane na kolor nadwozia (jakby warstwa nierównej, grubej farby). Czy nie powinno być na tym jeszcze zabezpieczenia koloru czarnego na tym? A jak powinny wyglądać przednie nadkola? Czy przypadkiem tam nie mają być poprostu plastikowe? Jeśli więc czarne zabezpieczenie zniknęło to czy można to nanowo psiknąć preparatem Tectyl Bodysafe? Bo taki posiadam. I na co trzeba zwrócić uwagę nakładając to?

Vii
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Re: Jak są zabezpieczone nadkola?

Post autor: Vii » pt lis 20, 2009 21:04

SFHKK pisze:Witam. Zauważyłem, że nie ma prawie czarnego zabezpieczenia na tylnych nadkolach u mnie, jest tylko takie coś jak na progach pomalowane na kolor nadwozia (jakby warstwa nierównej, grubej farby). Czy nie powinno być na tym jeszcze zabezpieczenia koloru czarnego na tym? A jak powinny wyglądać przednie nadkola? Czy przypadkiem tam nie mają być poprostu plastikowe? Jeśli więc czarne zabezpieczenie zniknęło to czy można to nanowo psiknąć preparatem Tectyl Bodysafe? Bo taki posiadam. I na co trzeba zwrócić uwagę nakładając to?
Wez daj do kogoś, kto sie tym zajmuje i niech Ci "psiknie" BITEXEM, dobry preparat, no chyba ze sam chcesz to kup puche i jak masz kanał to luz, ale nie tylko nadkola!! całe podwozie rowniez! nie kupuj w spray'u bo Cie za drogo wyniesie i zbyt malo precyzyjnie naniesiesz [moim zdaniem], a tego powinna być dość konkretna i rowna warstwa ! Tym bardziej teraz przed zima to jest dobre zabezpieczenie przed solą, mrozem i innymi czynnikami ;) btw. o Tectyl Bodysafe nie mam zdania, w moich oczach sprawdzony jest BITEX wlasnie
Ostatnio zmieniony pt lis 20, 2009 21:08 przez Vii, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
FURMAN TDI
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: FURMAN TDI » pt lis 20, 2009 21:09

Nadkola i spód sa zabazpieczane w kolor nadwozia(orginalnie) tak miałem w swoim mk3gt a styłu nie było równiesz plastików można je kupic. w niemieckich wersjach ich nie było
Ostatnio zmieniony pt lis 20, 2009 21:11 przez FURMAN TDI, łącznie zmieniany 1 raz.

mate64
Forum Master
Forum Master

Post autor: mate64 » pt lis 20, 2009 21:14

Podpis uległ awarii spróbuj później :)
Podpis uzyskał aprobatę YGD i może być umieszczany.

SFHKK
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: SFHKK » pt lis 20, 2009 21:14

aha. czyli u mnie jest dobrze wtedy?

Awatar użytkownika
FURMAN TDI
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: FURMAN TDI » pt lis 20, 2009 21:17

prawdopodobnie tak jesli jest to jakaś "bitumiczna farba"niezam sie na polskich firmach ja miałem zielone nadwozie i zielony spód i nadkola
kupywałem nawet w spreju ta izolacje tu w niemczek i wiem na 100% że sa w kolorach!
Ostatnio zmieniony pt lis 20, 2009 21:19 przez FURMAN TDI, łącznie zmieniany 1 raz.

SFHKK
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: SFHKK » pt lis 20, 2009 21:18

FURMAN TDI pisze:prawdopodobnie tak jesli jest to jakaś "bitumiczna farba"niezam sie na polskich firmach ja miałem zielone nadwozie i zielony spód i nadkola
Ja mam zielone nadwozie, zielone nadkola i czarne podwozie heh Tak te nadkola są zrobione taką grubą farbą jak na progach.
Ostatnio zmieniony pt lis 20, 2009 21:20 przez SFHKK, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
FURMAN TDI
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: FURMAN TDI » pt lis 20, 2009 21:20

to prawdopodobnie ktoś przed toba juz raz zaciapał potaniemu :bigok:

Vii
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: Vii » pt lis 20, 2009 21:21

SFHKK pisze:
FURMAN TDI pisze:prawdopodobnie tak jesli jest to jakaś "bitumiczna farba"niezam sie na polskich firmach ja miałem zielone nadwozie i zielony spód i nadkola
Ja mam zielone nadwozie, zielone nadkola i czarny spód heh
po prostu zalezy czym bylo "robione" tym sie na zaden sposob nie przejmuj .. dojechać to pokrycie np zielonkawe po czym zabitexować i masz dobra ochrone [czarna] a normalny kolor podwozia to szary powinnien być ? :P
Ostatnio zmieniony pt lis 20, 2009 21:21 przez Vii, łącznie zmieniany 1 raz.

SFHKK
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: SFHKK » pt lis 20, 2009 21:26

Ja mam z Niemiec auto, więc może tam coś ktoś robił, ale jesli nawet to nieźle zrobił bo rdza nie bierze niczego.

Awatar użytkownika
FURMAN TDI
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: FURMAN TDI » pt lis 20, 2009 22:18

no i cool :pub:

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”