zalewane wnetrze
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- harrikson
- Mały gagatek
zalewane wnetrze
Witam ponownie niestety moje męki uszczelniania samochodu nie daly wiekszych rezultatow,wiec musze dalej pracowac nad moim autem moje pytanie brzmi ma ktos moze jakies schematy rysynki jak rozebrac wszystko od strony kierownicy ,chodzi mi o deske rozdzielcza aby dostac sie na samo podszybie i tam nizej ,moze tam jest problem przecieku bo jak odkrece caly ten plastkik co jest pod kierownica i bezpiecznikami ztamtad kapie woda,pozdro
Re: zalewane wnetrze
Kolego mialem dokladnie to samo... podczas deszczu po prostu kapalo mi na pedaly, cala skrzynka bezpiecznikow byla mokra...harrikson pisze:Witam ponownie niestety moje męki uszczelniania samochodu nie daly wiekszych rezultatow,wiec musze dalej pracowac nad moim autem moje pytanie brzmi ma ktos moze jakies schematy rysynki jak rozebrac wszystko od strony kierownicy ,chodzi mi o deske rozdzielcza aby dostac sie na samo podszybie i tam nizej ,moze tam jest problem przecieku bo jak odkrece caly ten plastkik co jest pod kierownica i bezpiecznikami ztamtad kapie woda,pozdro
Stwierdzilem ze jedyna opcja to albo miejsce gdzie linka od otwierania maski przechodzi przez sciane grodziowa albo uszczelka szyby... linke uszczelnilem silikonem i dalej to samo, wiec pojechalem wymienic uszczelke przedniej szyby
Co sie okazalo... po wyciagnieciu szyby oczom ukazalo sie zgnile podszybie do tego stopnia ze praktycznie juz nie bylo jak tego wyciac i pospawac, wiec zostalo uszczelnione zywica i mata szklana, dopiero nowa uszczelka i szyba... czeka mnie wymiana podszybia u blacharza ale poki co nie cieknie...
tak wiec polecam sprawdzenie tych 2 miejsc i oczywiscie przepchania kanalikow odprowadzajacych wode z podszybia.
[img]http://i5.photobucket.com/albums/y182/johnnie_oo/zakaz-1.jpg[/img]