zalewane wnetrze

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
harrikson
Mały gagatek
Mały gagatek

zalewane wnetrze

Post autor: harrikson » pt lis 20, 2009 18:02

Witam ponownie niestety moje męki uszczelniania samochodu nie daly wiekszych rezultatow,wiec musze dalej pracowac nad moim autem moje pytanie brzmi ma ktos moze jakies schematy rysynki jak rozebrac wszystko od strony kierownicy ,chodzi mi o deske rozdzielcza aby dostac sie na samo podszybie i tam nizej ,moze tam jest problem przecieku bo jak odkrece caly ten plastkik co jest pod kierownica i bezpiecznikami ztamtad kapie woda,pozdro

Awatar użytkownika
fifel
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Re: zalewane wnetrze

Post autor: fifel » pt lis 20, 2009 19:28

harrikson pisze:Witam ponownie niestety moje męki uszczelniania samochodu nie daly wiekszych rezultatow,wiec musze dalej pracowac nad moim autem moje pytanie brzmi ma ktos moze jakies schematy rysynki jak rozebrac wszystko od strony kierownicy ,chodzi mi o deske rozdzielcza aby dostac sie na samo podszybie i tam nizej ,moze tam jest problem przecieku bo jak odkrece caly ten plastkik co jest pod kierownica i bezpiecznikami ztamtad kapie woda,pozdro
Kolego mialem dokladnie to samo... podczas deszczu po prostu kapalo mi na pedaly, cala skrzynka bezpiecznikow byla mokra...
Stwierdzilem ze jedyna opcja to albo miejsce gdzie linka od otwierania maski przechodzi przez sciane grodziowa albo uszczelka szyby... linke uszczelnilem silikonem i dalej to samo, wiec pojechalem wymienic uszczelke przedniej szyby

Co sie okazalo... po wyciagnieciu szyby oczom ukazalo sie zgnile podszybie do tego stopnia ze praktycznie juz nie bylo jak tego wyciac i pospawac, wiec zostalo uszczelnione zywica i mata szklana, dopiero nowa uszczelka i szyba... czeka mnie wymiana podszybia u blacharza ale poki co nie cieknie...

tak wiec polecam sprawdzenie tych 2 miejsc i oczywiscie przepchania kanalikow odprowadzajacych wode z podszybia.

[img]http://i5.photobucket.com/albums/y182/johnnie_oo/zakaz-1.jpg[/img]

Awatar użytkownika
harrikson
Mały gagatek
Mały gagatek

zalewane wnetrze

Post autor: harrikson » pt lis 20, 2009 20:24

witaj kolego a gdzie sa te kanaliki odprowadzajace wode z podszybia,pozdro

Awatar użytkownika
89Bartezz
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: 89Bartezz » pt lis 20, 2009 20:35

jak otworzysz maskę i spojrzysz na linkę od maski jak wychodzi ze środka to zara koło tego będzie otwór i identyczny po drugiej stronie

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”