Alarm , centralny zamek , problem

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

grizzly83

Alarm , centralny zamek , problem

Post autor: grizzly83 » czw lis 19, 2009 17:01

Mam pytanie
Od jakiegoś czasu mam problem z zamykaniem auta z pilota ( pilot w kluczyku "scyzoryk" )
Zawsze było tak , że naciskając pilot jeden przycisk i zamykało się auto zdalnie , mignęły światła , że alarm włączony.
Teraz mam takie coś , że jak przycisnę (1)raz to zamykają się najpierw prawe drzwi (auto 3d) po chwili lewe drzwi i to wszystko . Jak przyciskam (2)drugi raz to synchronicznie oba zamki sie domykają . gdy przyciskam (3)trzeci raz to dopiero jest całość czyli synchronicznie zamykają się prawe i lewe drzwi i migną raz światłą ukazując ze alarm włączony.

Nie chce mi się ciągle po wyjściu z auta 3 razy przyciskać przycisk zamykania auta więc prosze o pomoc co musze zrobić aby to naprawić.

Awatar użytkownika
stonefree
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: stonefree » czw lis 19, 2009 19:11

Podłaczyć VAGa, sprawdzić, błędy centralnego zamka i które mikroswitche w zamkach nie działają.

poolak2006
Forum Master
Forum Master

Post autor: poolak2006 » czw lis 19, 2009 20:51

Możesz mieć zimne luty w zamkach które musisz poprawić ... miałem podobnie wymieniłem mikrostyk poprawiłem lutownicą luty i na razie spokój

grizzly83

Post autor: grizzly83 » czw lis 19, 2009 22:54

poolak2006 pisze:Możesz mieć zimne luty w zamkach które musisz poprawić ... miałem podobnie wymieniłem mikrostyk poprawiłem lutownicą luty i na razie spokój
rozumiem , tylko chciałbym dodać , że wszystkie oświetlenia mi już działają , lampki w drzwiach oświetlenie wewnątrz , w schowku , brzęczek świateł włączonych na wyłączonym silniku itp , więc nie wydaje mi się aby była to wina mikrostyku

Lysy_05
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Lysy_05 » czw lis 19, 2009 23:05

Witam mam problem z centralnym zamkiem - na początek przestał działać na lewych drzwiach, wiec można było zamykać z prawej strony. Jednak po pewnym czasie przestał również działać z prawej strony. Poradźcie jaka jest przyczyna???

Awatar użytkownika
stonefree
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: stonefree » czw lis 19, 2009 23:07

grizzly83 pisze:wszystkie oświetlenia mi już działają
To nie znaczy,że wszystkie mikrowyłaczniki są dobre.Jest kilka w każdym zamku.

poolak2006
Forum Master
Forum Master

Post autor: poolak2006 » czw lis 19, 2009 23:07

Fakt jeśli działa ci wszystko znaczy oświetlenie po otwarciu to na 100% nie mikrostyk bo one tylko odpowiadają za to że zapalają światełko po otwarciu ... jeśli jest popsuty to i tak komp widzi drzwi jako zamknięte nawet jak są otwarte więc z tym problemu nie ma. Więc rozbierz te zamki w których to zauważyłeś i tam w zamku jest taka płytka z 6 (chyba) lutami po 3 w 2 rzędach one są blisko siebie. Weź lutownicę i je popraw troszkę cyny i do przodu poprawić możesz wszystkie nie zaszkodzi. Tylko użyj do tego dobrej lutownicy która dobrze grzeje i szybko chodzi o to żeby rozgrzać tylko te luty bo jak będziesz długo trzymał i grzał to możesz coś potopić.

Awatar użytkownika
stonefree
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: stonefree » czw lis 19, 2009 23:07

Lysy_05 pisze:Poradźcie jaka jest przyczyna???
Właśnie mikrowłaczniki w zamku.

poolak2006
Forum Master
Forum Master

Post autor: poolak2006 » czw lis 19, 2009 23:09

stonefree, owszem jest ten od oświetlenia i w każdym zamku są jeszcze po 4 ;) ale nie sądzę że one padły ale możesz to łatwo sprawdzić weź baterie np 9v i podłącz pod te mikrostyki i się dowiesz.

[ Dodano: 19 Lis 2009 22:11 ]
Lysy_05 pisze:Witam mam problem z centralnym zamkiem - na początek przestał działać na lewych drzwiach, wiec można było zamykać z prawej strony. Jednak po pewnym czasie przestał również działać z prawej strony. Poradźcie jaka jest przyczyna???
Oświetlenie rozumiem że w drzwiach nie działa więc 2 mikro do zrobienia. Po jednym z każdej strony.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”