Wymontowanie nagrzewnicy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Wymontowanie nagrzewnicy
Jak wymontowac nagrzewnice?
Słyszałem ze wystarczy knsole wyciagnac ?
I co dalej z gory dzieki.
pozr
Słyszałem ze wystarczy knsole wyciagnac ?
I co dalej z gory dzieki.
pozr
tak ja niedawno wymieniałem nagrzewnice .. robiłem to własnie droga taka jak kolega napisał tzn.
-wymontowałem tunel pułkę pod schowkiem , pod kierownica
-poluzowałem śruby pod maska (te ktore trzymaja kokpit)
-odkręcilem nagrzewnica pod maską
-i wyciągnelem
a pozniej pozostaje tylko rzucanie kur**mi poniewaz nie jest lekko to wyciągnac
gdybym miał to robic jeszcze raz wolał bym sciągnac kokpit i miec widok z góry na to
-wymontowałem tunel pułkę pod schowkiem , pod kierownica
-poluzowałem śruby pod maska (te ktore trzymaja kokpit)
-odkręcilem nagrzewnica pod maską
-i wyciągnelem
a pozniej pozostaje tylko rzucanie kur**mi poniewaz nie jest lekko to wyciągnac
gdybym miał to robic jeszcze raz wolał bym sciągnac kokpit i miec widok z góry na to
No i ja jeszcze zaczepy dmuchawy urwalem przy okazji bo nie mialem dostepu do tych gowrnych, ale w niczym to nie przeszkadza...
aczkolwiek w czasie w ktorym ja wymienilem pod blokiem nagrzewnice to moj sasiad zrobil remont silnika w trabancie....
duzo cierpliwosci i samozaparcia zycze... i jeszcze wiecej nerwow
:D
aczkolwiek w czasie w ktorym ja wymienilem pod blokiem nagrzewnice to moj sasiad zrobil remont silnika w trabancie....
duzo cierpliwosci i samozaparcia zycze... i jeszcze wiecej nerwow

[img]http://i5.photobucket.com/albums/y182/johnnie_oo/zakaz-1.jpg[/img]
- mosiek2206
- Mały gagatek
- Kontakt:
no nie mówcie ze to takie straszne przynajmniej jak ja robiłem poszło bez problemu zacząłem od cofnięcia siedzeń na maksa do tyłu odkręciłem konsole środkową i pułki pod schowek i pod kierownicą później wykręciłem kratki nawiewu na środku (po odkręceniu trzeba mocno pociągnąć żeby wyszły) potem odkręciłem tą pokrywę od przodu mieszalnika (dwie plastikowe nakrętki) później odłączyłem tunele prowadzące do bocznych nawiewów potem odpiąłem takie blaszane zatrzaski łączące mieszalnik z tunelem od dmuchawy i przeniosłem sie pod maskę odpiąłem węże z króćców i odkręciłem dwie nakrętki na ścianie grodziowej potem wyciągnąłem cały mieszalnik pierwsze w stronę lewarka potem w stronę siedzenia pasażera wyszedł bez problemu. A i jeszcze odkręciłem te przesuwne dźwignie do regulacji gdzie ma dmuchać i ciepło zimno.
Mosiek
-
- Forum Master