Przecierające się fotele.

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

mate64
Forum Master
Forum Master

Przecierające się fotele.

Post autor: mate64 » czw lis 19, 2009 15:33

no wiec mam dosyć połatanego fotela kierowcy w wiadomych miejscach (sportsitze) zanabyłem fotel pasażera w takim samym obiciu i chce przełożyć z niego części tapicerki na swój fotel kierowcy.

Mam pytanie czy ktoś może testował jakiś patent co poradzić na to żeby za jakiś czas nie było powtórki z rozrywki w tym samym miejscu z powodu tego metalowego wzmocnienia boczka które z czasem dewastuje fotel? Myślałem o wymienieniu gąbki na inną i o podłożeniu tam jakiejś warstwy wytrzymalszej tkaniny pod spód ori obicia, jakiegoś drelichu, lub pasa skóry? Co o tym sądzicie? Macie doświadczenia jakieś z tym?

Podpis uległ awarii spróbuj później :)
Podpis uzyskał aprobatę YGD i może być umieszczany.

Awatar użytkownika
malutki
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: malutki » czw lis 19, 2009 16:49

mate64 pisze:czy ktoś może testował jakiś patent co poradzić na to żeby za jakiś czas nie było powtórki z rozrywki
patent jest prosty, wymontować fotele i wstawić drewniane stołki ;) niestety wycieranie boczkow to jest boleść wszystkich sportowych foteli

Clarion DXZ958 - Morel Hybrid Integra 402 - Morel 6W - Gladen RS10 - Phoenix Gold Ti600.4 - Phoenix Gold Ti1500.1
Szafa gra :-)

Awatar użytkownika
bongo
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: bongo » czw lis 19, 2009 17:48

mate64 pisze:z powodu tego metalowego wzmocnienia boczka które z czasem dewastuje fotel?
Są fotele bez tego metalowego wzmocnienia,one mniej się przecierają :bajer:

mate64
Forum Master
Forum Master

Post autor: mate64 » czw lis 19, 2009 18:39

bongo, ale mówisz o płaskich stołkach czy o półkubelkach? Generalnie muszę coś wykombinować bo chce rozwiązać problem raz a dobrze.

Podpis uległ awarii spróbuj później :)
Podpis uzyskał aprobatę YGD i może być umieszczany.

Awatar użytkownika
bongo
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: bongo » czw lis 19, 2009 18:47

mate64, O półkubełkach.U mnie fotele są bez metalowego wzmocnienia w stelażu fotela.Są jakby sztywniejsze te gąbki z boczków.A mam jeszcze fotel ze wzmocnieniami,to po zdjęciu tapicerki ze stelaża,jest taka oklapnięta... Mam GTD Special.

Awatar użytkownika
Balugass
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Balugass » czw lis 26, 2009 23:07

witam podepne sie pod temat:)
rozbieral ktoś fotel kubełek z mkIII, powoli zaczyna sie wycierac gąbka w siedzisku od wsiadania i chciałbym temu zapobiec zeby nie było dziury :bigok: jak zdjac ten pokrowiec??sa jakies problemy??na co zwrócic uwage??chce wiedziec wszystko na ten temat zeby nie zostac z rozbabranym fotelem :bigok:

mój były variancik ---> http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=214025

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”