Dodatki czyszczace do ON lub PB - warto?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Forum Master
- Kontakt:
oldstaszek, a jakie masz zdanie na temat środków do czyszczenia układów paliwowych diesla XERAMIC http://www.autokosmetyki.pl/images/xera ... esel_s.jpg
-
- Forum Master
- Kontakt:
Moje zdanie jest żadne w temacie produktów tej firmy i moi koledzy mechanicy o takiej nie wspomnieli.
W moim miasteczku znam wszystkich(chyba) i oni mnie też znają z racji wspólnej profesji, tyle że ja zaprzestałem "zabawę" w proste, schematyczne zajęcia do których wystarczy przyuczyć...spotykamy się gdy wynikają pytania dotyczące usterek i ich dobre diagnozowanie.
Tak to wygląda...
W moim miasteczku znam wszystkich(chyba) i oni mnie też znają z racji wspólnej profesji, tyle że ja zaprzestałem "zabawę" w proste, schematyczne zajęcia do których wystarczy przyuczyć...spotykamy się gdy wynikają pytania dotyczące usterek i ich dobre diagnozowanie.
Tak to wygląda...

mojego auta jeszcze nie wyprodukowano...
-
- Forum Master
- Kontakt:
-
- Forum Master
- Kontakt:
Skydd jest szwedzki, a nie fiński! Zresztą od razu widać po nazwie, że nie brzmi fińsko, ale skandynawsko. Fiński to język ugro-fiński, podobny do estońskiego i języków ludów płn-zach Rosji, natomiast szwedzki to język skandynawski (północno germański), ba to już język polski jest znacznie bliższy językowi szwedzkiemu (i innym językom skandynawskim) niż język fiński, który nie ma z tymi językami kompletnie nic wspólnego (za wyjątkiem wpływów z czasu gdy Finlandia należała do Szwecji (ale należała też do Rosji)).collo pisze:witam chce przeczyscic sobie caly układ w moim dieselku czytalem posty i była mowa o fińskim srodku SKYDD czy to jest ten srodek?
http://motoprodukty.pl/product_info.php ... ts_id=1662
Ostatnio zmieniony pn lis 16, 2009 22:30 przez Veikko, łącznie zmieniany 4 razy.
Post nie na temat, ale myślę żeby zostawić dla potomnychVeikko pisze:Skydd jest szwedzki, a nie fiński! Zresztą od razu widać po nazwie, że nie brzmi fińsko, ale skandynawsko. Fiński to język ugro-fiński, podobny do estońskiego i języków ludów płn-zach Rosji, natomiast szwedzki to język skandynawski (północno germański), ba to już język polski jest znacznie bliższy językowi szwedzkiemu (i innym językom skandynawskim) niż język fiński, który nie ma z tymi językami kompletnie nic wspólnego (za wyjątkiem wpływów z czasu gdy Finlandia należała do Szwecji (ale należała też do Rosji)).

Dobrze jest czasem dowiedzieć się czegoś o językach ugro-fińskich itd

. . . . . . . . . . MOJA BYŁA GOLFINA . . . . . . . . . . . . . MOJA OBECNA JETTA . . . . . . . . . .
a ja dzis zakupiłem z STP ta formule do czyszczenia pompek w dieslu;) ciekawe ciekawe jak to zadziała;)
polecam
mysle ze silnik lepiej sie uruchamia
napewno jest ciszej po zagrzaniu silnika 
polecam

Ostatnio zmieniony pn lis 23, 2009 10:20 przez Art'ek, łącznie zmieniany 2 razy.