Skaczące obroty (sterownik silnika)

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Kynio
Nowicjusz
Nowicjusz

Skaczące obroty (sterownik silnika)

Post autor: Kynio » śr lis 18, 2009 17:34

Witam. Mam problem z moim autkiem. Posiadam golfa mk3 2.0gti 8v z instalacja gazową. Problemem są skaczące obroty szczególnie na benzynie. Na lpg też falują ale po ich zwiekszeniu do 1200obr/min problem praktycznie wyeliminowany. Jednak chce pozbyć się tego podczas jazdy na bezynie. Bylem u mechanika i powiedział że to wina przepływomierza, jednak zmienił na nowy, a problem występował nadal. Potem doszedł do wniosku że to moze być wina komputera silnika, wymienił go na inny i obroty już nie falują, ale jest inny problem. Auto nie chce zapalić. Trzeba kilka razy zakręcić i wtedy sie udaje. Dodam że na starym komputerze autko paliło do strzału. Gdy zakomunikowałem o tym fakcie mechanikowi ten powiedział mi że nowy komputer ma takie numery 037 906 025 AG, a stary 037 906 024 AG. Z tego co mówił to ten nowy (025) jest do auta z immobilizerem i ze jest to przyczyną tego że auto nie pali tak jak powinno. Czy faktycznie to może być przyczyną?

Dodam jeszcze że na starym komputerze (024), auto wywala strasznie dużo spalin, tak jakby dostawał za duża dawke paliwa, może poprostu w starym ktoś grzebał i wystarczyłoby go sprawdzić na VAGu? Jak myślicie?

Pozdrawiam

Marioo
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Marioo » śr lis 18, 2009 17:46

Pierwsze co powinieneś zrobić to podpiąć vaga, wymienianie części typu przepływomierz czy ECU nie ma sensu jak sie nie sprawdzi błędów.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”