Witam. Mam problem z moim autkiem. Posiadam golfa mk3 2.0gti 8v z instalacja gazową. Problemem są skaczące obroty szczególnie na benzynie. Na lpg też falują ale po ich zwiekszeniu do 1200obr/min problem praktycznie wyeliminowany. Jednak chce pozbyć się tego podczas jazdy na bezynie. Bylem u mechanika i powiedział że to wina przepływomierza, jednak zmienił na nowy, a problem występował nadal. Potem doszedł do wniosku że to moze być wina komputera silnika, wymienił go na inny i obroty już nie falują, ale jest inny problem. Auto nie chce zapalić. Trzeba kilka razy zakręcić i wtedy sie udaje. Dodam że na starym komputerze autko paliło do strzału. Gdy zakomunikowałem o tym fakcie mechanikowi ten powiedział mi że nowy komputer ma takie numery 037 906 025 AG, a stary 037 906 024 AG. Z tego co mówił to ten nowy (025) jest do auta z immobilizerem i ze jest to przyczyną tego że auto nie pali tak jak powinno. Czy faktycznie to może być przyczyną?
Dodam jeszcze że na starym komputerze (024), auto wywala strasznie dużo spalin, tak jakby dostawał za duża dawke paliwa, może poprostu w starym ktoś grzebał i wystarczyłoby go sprawdzić na VAGu? Jak myślicie?
Pozdrawiam
Skaczące obroty (sterownik silnika)
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP