Wtyk ecu seat toledo pomocy???????????????
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
ja mam rozpiske toledo i kurcze od 94 rok jest.ale 94 ma z lewej kolo kolana
[ Dodano: Wto Lis 17, 2009 21:44 ]
[ Dodano: Wto Lis 17, 2009 21:44 ]
to akurat jest opisane w poradach na głównej stronie(ale silnik RP)maciek88 pisze: trzeba się wpiąć gdzieś, coś jakieś kody błyskowe
Ostatnio zmieniony wt lis 17, 2009 22:43 przez Duber, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeśli jest to 2E na digifantcie to nie jest wyposażony w złącze samodiagnostyki kodami błyskowymi.
tyle mówi ksiązka o kodach usterek na temat toledo 2.0systemy digifant 45 stykowe mogą wytwarzać 4 lub 5 cyfrowe kody błędów niemniej konieczny jest specjalny czytnik kodów.]; [...] digifant 68 stykowy wytwarza wyłącznie kody 5 liczbowe do których sczytania niezbędny jest czytnik kodów.[...]Złącze 16 stykowe może znajdować się w kabinie pasażerskiej po prawej stronie stronie kolumny kierowniczej lub pod deską rozdzielczą w skrzynce bezpieczników nad pedałami.
Podpis uległ awarii spróbuj później :)
Podpis uzyskał aprobatę YGD i może być umieszczany.
- Lipek81
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
A czy ja pisze, ze 2E miał kody błyskowe? Gdzie tak napisałem? Kolega maciek88 szuka, jak dobrze zrozumiałem złącza diagnostycznego - to mu je wskazałem. Z jego wypowiedzi wynika, ze nie wie, jak zdiagnozować ECU - czy za pomocą kodów błyskowych, czy za pomocą kabelka - z mojego rysunku i z Twojej książki wynika, że diagnozuje się go kabelkiem.
[ Dodano: Wto Lis 17, 2009 22:24 ]
Pewnie 2E - który w mkIII był diagnozowany kabelkiem...
[ Dodano: Wto Lis 17, 2009 22:24 ]
Pewnie 2E - który w mkIII był diagnozowany kabelkiem...
Lipek81, nigdzie nie napisałeś, ale twók rysunek sugeruje że powinien mieć błyskowe
bez nerw, obaj staram sie pomóc.
dokładnie a złącze może być albo tam gdzie wskazałeś albo gdzieś w okolicy pedałów.Lipek81 pisze:z mojego rysunku i z Twojej książki wynika, że diagnozuje się go kabelkiem.
bez nerw, obaj staram sie pomóc.

Podpis uległ awarii spróbuj później :)
- Lipek81
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
- a w jaki sposób to sugeruje? Gdzieś jest to napisane, czy jak? Mało tego, na rysunku wyraźnie zaznaczone są dwie linie diagnostyczne - K i L, które służą do diagnostyki przez kabelek... Nie rozumiem, jak można z tego rysunku wywnioskować, że to jest na kody błyskowe...mate64 pisze:Lipek81, nigdzie nie napisałeś, ale twók rysunek sugeruje że powinien mieć błyskowe
[ Dodano: Sro Lis 18, 2009 09:20 ]
- no i tam jest fotka, ze pod tą zaślepką powinno coś być.roman58 pisze:Złącza diagnostyczne lokalizacja.
http://de.openobd.org/einbauorte.htm
seat toledo digifant 2E >kody błędów są wyświetlane przez diodową lampkę kontrolną
nie wciskajcie kitu koledze maciek88, że niema takiej możliwości
nie wciskajcie kitu koledze maciek88, że niema takiej możliwości
jak robisz już coś złego,to rób to dobrze
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM