centralny zamek i alarm

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

adam11
Mały gagatek
Mały gagatek

centralny zamek i alarm

Post autor: adam11 » wt lis 17, 2009 17:44

Witam wszystkich mam taki problem. w moim golfie 3 1,8 benzyna 90KM meksykańska wersja nie działa mi centralny zamek nie zamyka mi drzwi tylko drzwi od kierowcy nasomiast pozostałe drzwi musze wciskac guziczki co to może byc?? i jeszcze jedno jest w nim alarm ale chyba nie fabryczny i załacza sie jak zamkne drzwi od kierowcy a jak bym chciał otworzyc inne z drzwi a nie sa zamkniete to wtedy sie włacza i wyje i musze przekrecic kluczyk w drzwiach od kierowcy co to może byc?? dzisiaj spaliła mi sie cewka zapłonowa i mozliwe ze przez ten alarm. spalony tez jest przekaznik o numerze 36. hej:)

fąfik

Awatar użytkownika
bombel-g2
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: bombel-g2 » wt lis 17, 2009 18:09

z tyłu w bagazniku musisz miec pompke centralnego- sprawdz połączenia w drzwiach tam są werzyki w których powietrze leci aby zamknąc zamki. - jak masz el. zamki to sprawdz połaczenia - na kostkach - bezpiecznik itp. jak zamykasz auto to przysłuchaj sie dobrze czy pompka nie pomuje w bagazniku...

Kamil
tel.792310032 kupię katalizatory wszystkie
Monowtrysk w PN-nce już śmiga... aż miło

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » wt lis 17, 2009 18:11

36 to od brzęczyka od niezgaszonych świateł.
A z centralem to pewny jesteś że go masz? Jeśli tak to na odległość nie mozna powiedzieć czy pompka się spaliła czy okablowanie, czy tez może błędny montaż alarmu spowodował to co sie dzieje. Myslę że najpierw napraw central pompki sa tanie na allegro ale może się włącza tylko wężyki pękły od niej trzeba wszystko obejrzeć. A potem załóz sobie nowy alarm to niewlekie pieniadze

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

adam11
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: adam11 » wt lis 17, 2009 18:17

tzn tak ja go kupiłem od faceta który mi mówił że centralny jest tylko ze jakis siłowniczek spadł i dlatego niedziała. a gdzie jest ta pompka od centranego? a ten alarm to całkiem bym wymontował tylko to cgyba ktos go robił i niewiem jak i ci tam z nim porobił. dzieki za rade:)

[ Dodano: 17 Lis 2009 17:19 ]
no a ja mam centralny elektroniczny a nie pneumatyczny (powietrzny).

[ Dodano: 17 Lis 2009 19:50 ]
a może jest jakis przekaznik ktory daje impuls elektryczny do centralnego zamka??

fąfik

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”