Golf Mk2 on LY3D -JohnyWWL --- wszystko na 1 stronie tematu!
Moderator: G0 Karcio
Mk2Wro, żartowniś z Ciebie. Diesle to do parchów, a nie do takich maszyn. Tu musi być mocna bena.
ABF idealny, bo można założyć skrzynię z MK2 i wtedy zostaną fabryczne zegary, a nie tak jak niektórzy robią - deska z MK2 a zegary z MK3 - wygląda to jak pół pupy zza krzaka.
ABF jest lżejszy od VR6 i mniej pali, do tego ma 150KM, a VR raczej serii nie trzyma, więc będzie miał 150-160KM. Np. kolega Tirsone, czy też TAZ ma ABFa w MKII.
ABF idealny, bo można założyć skrzynię z MK2 i wtedy zostaną fabryczne zegary, a nie tak jak niektórzy robią - deska z MK2 a zegary z MK3 - wygląda to jak pół pupy zza krzaka.
ABF jest lżejszy od VR6 i mniej pali, do tego ma 150KM, a VR raczej serii nie trzyma, więc będzie miał 150-160KM. Np. kolega Tirsone, czy też TAZ ma ABFa w MKII.
Warto się zastanowić nad G60. Ja osobiście bym wybrał G60 + kapitalny remont na najlepszych częściach.
Żadne V6 nie da Ci tego co świst turbosprężarki + zawór blow-off.
A może VR6 Turbo...
Jak widziałem ABFa w MKII to powiem, że robi identyczne wrażenie jak VR6.
Ja bym wybierał między ABFem i G60, a może nawet G60 + turbosprężarka zamiast kompresora.
Żadne V6 nie da Ci tego co świst turbosprężarki + zawór blow-off.
A może VR6 Turbo...
Jak widziałem ABFa w MKII to powiem, że robi identyczne wrażenie jak VR6.
Ja bym wybierał między ABFem i G60, a może nawet G60 + turbosprężarka zamiast kompresora.
Ostatnio zmieniony pn lis 16, 2009 19:50 przez Xabingo, łącznie zmieniany 1 raz.
nie każdy dostrzega różnicę między ABFem a innymi 16V. jak wsadza się VRa, to nie ze względu na moc, wagę czy inne szczegóły, a po to, by móc się raczyć bezwzględnie kultowym dźwiękiem. a jeśli brakuje jednak mocy, zawsze można rozważyć montaż suszarki. co do trzymania serii, to w przypadku VRa kluczowy jest rozrząd.Xabingo pisze:Jak widziałem ABFa w MKII to powiem, że robi identyczne wrażenie jak VR6.
Mk2Wro pisze:Dobra Dobra
Benzyna jest Dobra ..... Do mycia czesci
Gaz tez ....... Do gotowania obiadu
- popielasty
- Gadatliwa bestia