[mk2] kopułka, palec, przewody zapłonowe, filtr gazu, świece
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[mk2] kopułka, palec, przewody zapłonowe, filtr gazu, świece
Witam,
Chce, a raczej musze wymienić te rzeczy które wypisałem w temacie,
kopułka + palec
przewody zapłonowe
świece
filtr gazu
Jak widać moj golfik jest to 1.3MH(gaźnik) z gazem na którym jeżdze.
Chce zapytać szanowne towarzystwo
Co polecacie dobrego przy względnie umiarkowanej cenie.
Czytalem mnósto topiców odnośnie świeć itp i tyle z tego mam że nawet nie wiem ilu elektrodowe powinny być bo każdy ma inne zdanie
NGK mi tu pewnie polecicie bo są dobre, ale jakie do mojego małego smyka na gaz?
Ok pozdrawiam, prosze o jakies rady
Chce, a raczej musze wymienić te rzeczy które wypisałem w temacie,
kopułka + palec
przewody zapłonowe
świece
filtr gazu
Jak widać moj golfik jest to 1.3MH(gaźnik) z gazem na którym jeżdze.
Chce zapytać szanowne towarzystwo
Co polecacie dobrego przy względnie umiarkowanej cenie.
Czytalem mnósto topiców odnośnie świeć itp i tyle z tego mam że nawet nie wiem ilu elektrodowe powinny być bo każdy ma inne zdanie
NGK mi tu pewnie polecicie bo są dobre, ale jakie do mojego małego smyka na gaz?
Ok pozdrawiam, prosze o jakies rady
Kopułka i palec polecam z INTERMOTORU bo najdłużej są stabilne i nie wypalone. Przewody zapłonowe polecam najtańsze z JANMORU. Przewody przy jeździe na gazie choćby były najlepsze to i tak siądą. Przewody z JAN MORU kosztują nie więcej jak 50zł i wymieniaj je przed zimą i po zimie. Świece NGK, lepszych chyba nie ma, wymieniaj je razem z przewodami. Filtr gazu firma nieważna, wymieniaj przy każdej wymianie oleju. Jak będziesz wymieniał kable i świece tak jak napisałem to dłudo nie będziesz wiedział co to problemy z odpalaniem auta na gazie.
Do gazu jak najbardziej jednoelekrtodowe. Jak sprzedawca powie ci, że do twojego silnika są trzy elektrodowe to powiedz mu żeby znalazł ci jedno elektrodowe o tych samych parametrach. I tak odpowiednikiem numeru 1 NGK trzy elektrodowych są świece o numerze 2 i mają one jedną elektrodę i te same parametry.
- tauka
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
ja mam świeczki NGK BUR6ET (3 elektrody) po ok 17 PLN sztuka. Poproś gościa w sklepie powiedz model silnika to ci dobierze świece katalogowo. Tyle że to 1.3 NZ. A kable polecam Kagera. Ja mam silikony dałem za nie 60PLN i smigam już na nich dobre pół roku i nic się nie dzieje. Kopułka i palec to oczywiście BOSCH. koszt koło 60 PLN.
Chciałem poszukać jaka kopułka pasuje i palec od intermotoru i wyszlo ze nie produkuja takich rzeczy :]
http://www.intermotor.co.uk/prod_cat.asp
tu link do part findera
http://www.intermotor.co.uk/prod_cat.asp
tu link do part findera
uwazacie ze kupowanie tych rzeczy na allegro ma sens?
[ Dodano: Sro Lut 22, 2006 22:15 ]
http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=86021659 - dobre? i czy cena dobra?
[ Dodano: Sro Lut 22, 2006 22:15 ]
http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=86021659 - dobre? i czy cena dobra?
===slucham tylko najlepszej muzy, jezdze autem najlepszej marki===
(O===vw===O)
(O===vw===O)
- tauka
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Ja tam jakos przekonania do kupowania takich rzeczy nie mam. Mam jeden sklep w którym się zaopatruje we wszystkie cześci i nawet jak coś nie pasuje to tylko podjadę i mi gośc wymieni. A tak wymieniaj na allegro. Ale znajomi kupuja i sa zadowoleni. To zależy jak kto woli.DmX_81 pisze:uwazacie ze kupowanie tych rzeczy na allegro ma sens?
chyba racja - z tego co poogladalem stronke - pisza tam ze maja jakies nowe kable, ze chyba pasuja do mk2.... wiec chyba nei warto, lepiej nawet doplacic 5-10 zl a wiedziec ze sprzedaje nam fachowiec ktory dobierze to co trzeba...
===slucham tylko najlepszej muzy, jezdze autem najlepszej marki===
(O===vw===O)
(O===vw===O)
Witam ! Mam MKII 1.3 2G gaźnik i od porawie roku jeżdźe
na przwewodach SENTECH , świece NGK 3 elektrody , kopułka BERU , paluszek BERU ,
Janmory kupiłem to mnie mechanik wygonił jak je zamontował to waliły bardziej od tych które miałem . Każdy kupuje to na co go stać , ale lepiej wydać raz niż za kilka miesięcy
znowu pakować złotówki w to samo .Pozdro
na przwewodach SENTECH , świece NGK 3 elektrody , kopułka BERU , paluszek BERU ,
Janmory kupiłem to mnie mechanik wygonił jak je zamontował to waliły bardziej od tych które miałem . Każdy kupuje to na co go stać , ale lepiej wydać raz niż za kilka miesięcy
znowu pakować złotówki w to samo .Pozdro
lubie wiedziec co mam i czym jadę
GG 6546710
GOLFIK MK III 1.8 ADZ + LPG
Passata B5 1.6 AHL+LPG
GG 6546710
GOLFIK MK III 1.8 ADZ + LPG
Passata B5 1.6 AHL+LPG