Klekoczące wtryskiwacze 2.0 2E

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

HUBERT GTI
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Klekoczące wtryskiwacze 2.0 2E

Post autor: HUBERT GTI » ndz lis 15, 2009 21:27

Witam!

Chciałbym zadać jedno pytanie odnośnie wtryskiwaczy silnika 2.0 2E. mianowicie chciałbym się dowiedzieć czy mogą z czasem ulec one zużyciu i czy ma to wpływ na osiągi auta lub przyśpieszenie?? Moje auto jest z 1992 roku niestety kilka setek tysięcy ma przejechane, silnik po remoncie kapitalnym a wtryskiwaczy nigdy nikt nie robił. Objawem na jaki zwróciłem uwagę jest cykanie (klekotanie) podczas pracy silnika przypominające klekotanie zaworów. Kiedyś pytałem mechanika i powiedział mi że te wtryskiwacze tak mają i to normalne. Ale kolega ma identycznego Golfika i tam nic nie cyka tak jak u mnie. Wie ktoś cośna ten temat?

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » ndz lis 15, 2009 21:57

. U mnie sobie klekoczą, auto ma 310 tysięcy z tego jakieś 150 na gazie. U żonki - 285 tysięcy z tego 70 tys. na gazie też klekoczą ale wyraźnie ciszej. Ale oba auta zachowują się poprawnie na benzynie. Więc po prostu nie martw się tym, jak coś się stanie to na szrocie stóweczka za całą listwę

[ Dodano: Nie Lis 15, 2009 8:57 pm ]
a u kolego może silnik chodził na gazie dlatego nie słyszałeś :)

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”