Golf III 1.9 TDI

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

niemamfarta
Nowicjusz
Nowicjusz

Golf III 1.9 TDI

Post autor: niemamfarta » ndz lis 15, 2009 20:16

Witam... Jestem młodym użytkownikiem serwera i w przyszłości chciałbym zostać mechanikiem. Bardzo interesują mnie samochody, a dokładniej ich naprawianie.

Piszę ten post ponieważ mój wujek posiada Golf"a 1.9 TDI i problem z nim jest następujący. Podczas jazdy gdy się dodaje stopniowo gazu samochód strasznie szarpie. Podczas jazdy gdy po zmianie np. z 2na3 dodająć gazu auto mocno szarpie

Domyślamy się, że to może być przyczyna:

1. Złego Podawania Paliwa i właśnie dlatego auto szarpie.

2. Z tego co wyczytałem w internecie może to być związane również z przepływomierzem powietrza

i to za czym jestem - Poduszki pod Silnikiem lub Skrzynią biegów. Przy tym słychać charakterystyczne stukanie/pukanie z tego co się dowiedziałem, ale nie zauważyłem czegos takiego. Może dlatego ze nie zwracałem zbytnio na to uwagi;(

Proszę o wyrozumiałość dla mnie i bardzo prosiłbym o wasze opinie na ten temat.

Co o tym myślicie.?
Może jakieś własne pomysły.?

Mam kanał w garażu i można by sprawdzić czy poduszki są uszkodzone i wymienić lecz ja nie bardzo wiem jak wygląda uszkodzona poduszka. Nigdy się z tym nie spotkałem.

greg

Post autor: greg » ndz lis 15, 2009 20:23

raczej nie wina poduszek bo to bardziej byś odczuwał jako stukanie niż szarpanie autem

niemamfarta
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: niemamfarta » ndz lis 15, 2009 20:32

No więc co mogłoby powodować straszne szarpanie autem.? Złe podawanie paliwa.? ale to też odpada ponieważ jak by ciągle podawało złą ilość paliwa to jak jadąc na
2/zmieniając na 3/szarpanie/ to jak juz szarpanie ustaje to raczej nie wina złego podawania paliwa, iż to podczas zmiany biegów i dodaniu gazu się powtarza

Awatar użytkownika
italiano_83
V.I.P.
V.I.P.
Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
Silnik: 1.4T

Post autor: italiano_83 » ndz lis 15, 2009 20:37

Było MK4 1.9 TDI ALH Generation 151PS 309Nm Techno blue metalic Obrazek

Alfa Romeo Giulietta 1.4 MultiAir Turbo Benzina 170PS 250Nm

Ducati Monster 696+

Obrazek

Zablokowany