Można zapiąć linkę holowniczą o wahacz ?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Razal
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Można zapiąć linkę holowniczą o wahacz ?
Nie mam oryginalnego haka - dopiero zamówiłem na allegro, a muszę podholować kawałeczek Golfika. Jak zapnę linkę elastyczną o ten otwór co jest w wahaczu to nie narobię więcej szkód ?? Nie mam za bardzo o co zapiąć bo pod silnikiem mam obudowę...
Było: MK2 1,6 / MK3 GT TDI-VP / PASSAT B5 TDI-PD / Jest: PASSAT B6 TDI-CR / Lupo 1,0 / MK4 1,4 16V
- Paweł Marek
- V.I.P.
- Razal
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Paweł Marek skręcania zbyt dużo nie ma jest to taki kawałek ale zbyt dużo zakrętów nie ma Bardziej mi chodziło o to czy nie uszkodzę czegoś w zawieszeniu (wahaczu) lub np. czy zbieżności nie przestawię, albo czegoś tam...Paweł Marek pisze:a jak po szapnięciu linka uszkodzi zderzak? Albo jak przy skrecie najedziesz na nią kołem? Wszystko można ale bardzo ostrożnie
Uważać będę, ale słuszne uwagi z Twojej strony... Punkcik dla Ciebie!
Ostatnio zmieniony ndz lis 15, 2009 16:32 przez Razal, łącznie zmieniany 1 raz.
Było: MK2 1,6 / MK3 GT TDI-VP / PASSAT B5 TDI-PD / Jest: PASSAT B6 TDI-CR / Lupo 1,0 / MK4 1,4 16V
- sas_gti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
moze wyrwać wahacz z tulejki.
Zwróccie uwagę że jak złapiesz za wahacz to cała masa samochodu czyli prawie tona będzie ciągnięta za pośrednictwem kawałka gumy w tulei.
[ Dodano: Nie Lis 15, 2009 16:18 ]
Razal, masz szyberdach? Jak to niedaleko to zatrudnij kolege, niech sie wychyli i w rękach przez ten kawałek potrzyma linę. Spokojnie wykonalne tylko bez zrywów :p
Zwróccie uwagę że jak złapiesz za wahacz to cała masa samochodu czyli prawie tona będzie ciągnięta za pośrednictwem kawałka gumy w tulei.
dokladnie to tym pomyslalem. Nie ma bata żeby guma w tulei to wytrzymała.mate64 pisze:a jak holujacy szarpnie niechcący, a ty będziesz miał przypadkowo wbity bieg albo naciśnięty hamulec? Przemyśl to raz jeszcze
[ Dodano: Nie Lis 15, 2009 16:18 ]
Razal, masz szyberdach? Jak to niedaleko to zatrudnij kolege, niech sie wychyli i w rękach przez ten kawałek potrzyma linę. Spokojnie wykonalne tylko bez zrywów :p
Ostatnio zmieniony ndz lis 15, 2009 17:18 przez sas_gti, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Użytkownik
- Kontakt:
hahaha to juz lepiej pociagnac golfa tyłem...sas_gti pisze:Razal, masz szyberdach? Jak to niedaleko to zatrudnij kolege, niech sie wychyli i w rękach przez ten kawałek potrzyma linę. Spokojnie wykonalne tylko bez zrywów :p
"Miałem kiedyś ja malucha lecz przesiadlem z niego sie... teraz Golfiem 3 śmigam"
- Razal
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
OK. Koledzy dzięki za pomoc. Auto zaciągnięte Linka zapięta o belkę poskutkowała. Na szczęście to tylko kawałek... Aku mi padł i musiałem po raz pierwszy golfika pociągnąć...
Dzięki za rady POZDROOOO dla wszystkich!!
Dzięki za rady POZDROOOO dla wszystkich!!