rozrząd
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
rozrząd
Witam.Mam vw 5 1.9 tdi i 85 tyś przebiegu.Powoli wymiana rozrządu.Mam pytanko czy pompe wody wymienić też czy nie?Bo z tego co się dowiadywałem to jedni mówią,że tak a drudzy,że co drugą wymiane rozrządu wymienić pompe wody.pozdro.
lukas
- tomekzabrze
- Użytkownik
- Kontakt:
robi sie nie robi wielu mechanikow bez wymiany pompy wody nie daje gwarancji serwis wymienia co kazda wymiane ogolnie pompa zazwyczaj bez problemu wytrzymuje dwie wymianmyjaszczur pisze:i tak sie robi mój przyjacielulukaselmo pisze:że co drugą wymiane rozrządu wymienić pompe wody.pozdro.
a kolega mowi ma 85 tys a ile latek ma autko ? pamietaj ze pasek jest gumowy i jak jest juz wiekowy to parcieje jak kazda guma......wiec na to tez bym popatrzyl a nie tylko przebieg
Re: rozrząd
lukaselmo pisze:Autko jest z grudnia 2004 roku.Właśnie wiem,że rozrząd wymieniamy na 90000 albo 5 lat.To jakiej firmy polecacie części?Jaki to jest przybliżony koszt?
lukas
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
Re: rozrząd
producent zaleca wymianę rozrządu w tym aucie co 120.000 km - w moim wymieniany był przy 118.000 km w ASO w Belgii - pompy nie wymieniali, ja wymieniałem rozrząd niedawno - przy 210.000 km wraz z pompąlukaselmo pisze:Autko jest z grudnia 2005 roku.Właśnie wiem,że rozrząd wymieniamy na 90000 albo 5 lat.To jakiej firmy polecacie części?Jaki to jest przybliżony koszt?
rozrząd
Z taką teorią też się spotkałem,że 120 tyś a inni że 90000 i tak w kółko.Ja wymienie na wiosne , to będzie z 90000 a z pompą to zobacze jak się to rozbierze i jak to będzie wyglądało.pozdrawiam i dzięki
lukas
Temat: "Kiedy wymieniać rozrząd w Golfie 4 TDI ??"
Witam mam pytanie: posiadam golfa 4 Tdi 90 km z 2000 roku, przejechane 165000 tys. Co ile mam wymieniać pasek jeśli ostatnia wymiana: pompa wodna, pasek, napinacze były wymienione przy 151000?? Czy teraz też muszę wymienić wszystie elementy czy tylko pasek ?? proszę o informacje
Witam mam pytanie: posiadam golfa 4 Tdi 90 km z 2000 roku, przejechane 165000 tys. Co ile mam wymieniać pasek jeśli ostatnia wymiana: pompa wodna, pasek, napinacze były wymienione przy 151000?? Czy teraz też muszę wymienić wszystie elementy czy tylko pasek ?? proszę o informacje
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
gdybym chciał się stosować do toich porad to musiałbym niemalże 4 raqzy w roku zmieniać wszystkie filtry,Łuki_79 pisze:co innego olej i filtry- co 10000 km
co do filtrów podam na przykładzie Mk5 TDI:
- oleju - wiadomo, zawsze razem z olejem
- kabinowy - co 60 tyś km lub raz na dwa lata - jak wymienisz raz do roku lub co 30 tyś km będzie bardzo dobrze - częściej nie trzeba
- filtr paliwa - co 90000 km lub co 30 tyś przy biopaliwie - ja wymieniam raz do roku czyli średnio co około 30-40 tyś km - wymieniaj podobnie a będzie b. dobrze
- filtr powietrza - wg książki co 90 tyś km lub co 6 lat - wg mnie zdecydowanie za długi interwał - wymieniam raz do roku co wychodzi 30-40 tyś km
jak zachowasz takie interwały to będzie dobrze
ps. i bez przesady z tym co 10 tyś km