[mk3]oświetlenie deski rozdzielczej

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

rafalbenek123
Nowicjusz
Nowicjusz

[mk3]oświetlenie deski rozdzielczej

Post autor: rafalbenek123 » śr lut 22, 2006 18:34

Witam :bajer:
mam mały problemik z osietleniem deski tzn. wyglada to tak jak by sie żaróweczki przepaliły ale po kilku dnach jazdy z ciemna deska żar óweczki dzałaj tzn. świeca nie rozumiem tego :kac:
ale oświetlenie przejechanych km i zegarka jest cały czas co mi proponujecie ?? jako moze byc przyczyna takiej choineczki na desced???
czy mam wymienic te dwie żaroweczki co siedza na tej lini licznika i odpowiadaja za jego oświetlenie??
Ostatnio zmieniony śr lut 22, 2006 20:01 przez rafalbenek123, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
andrus
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: andrus » śr lut 22, 2006 18:58

Ja mam tak ze swieci mi raz jedna na liczniku,raz dwie jak lekko pukne to gasnie jedna i gasnie oswietlenie pokretel nawiewow pukne tam to gasnie tu.......i tak na okraglo.Trzeba sprawdzic gniazda zarowek bo sie poluzowaly badz naderwaly kabelki...nie mam czasu teraz w to zagladac ale to jest standartowy mankament w golfikach...

Awatar użytkownika
djtom
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: djtom » śr lut 22, 2006 19:08

Wam po prostu śmieszne , fabryczne mocowania żaróweczek podświetlających połamały i podkakują jak chcą - czasem łączą, czasem nie. Ja mam przylutowane na stałe i git.

Nocne Mary Squad :partyman:
djtom w 2009 pisze:Sebastian.... gratuluję. :prayer:

Zlot w Nysie na dzień dzisiejszy jest najlepszym zlotem w kraju w całorocznym kalendarzu.

Awatar użytkownika
Rydzu
_
_
Kontakt:

Post autor: Rydzu » czw lut 23, 2006 10:56

W żaróweczkach często pękaja blaszki odpowiedzialne za dociskanie do styków. nie polecam sposobu kolegi z lutowaniem, jak spali ci się żarówka będziesz musiał wszystko rozlutować i zmieniać na nową. Łatwiej po prostu wymienić żarówkę na nową i problem z głowy.

Awatar użytkownika
misiek
_
_
Kontakt:

Post autor: misiek » czw lut 23, 2006 11:16

wumontuj zegary i spr, czy dobrze są ułożone oprawki zarówek w gnieżdzie i ewentualnie popodginaj blaszki które dotykają styków na całym układzie, podepni zegary do instalacji i włącz światła i ewentualnie poruszaj oprawkami, i spr. żarówki czy nie są przepaline np: zasilaczem bądż bateryjką (zadnego lutowania - bo bedziesz miał problemy z póżniejszą wymianą na nowe)

:-k ...

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”