miga check i szarpie silnik

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

ermi1
Nowicjusz
Nowicjusz

miga check i szarpie silnik

Post autor: ermi1 » sob lis 14, 2009 15:16

Witam,

Posiadam Golfa IV 1.6 z 2001 roku. Od pewnego czasu dzieją się dziwne rzeczy; a mianowice; od pewnego czsu raz na jakiś czas przy próbie uruchomienia silnika migocze kontrolka check i szerpie silnikiem; po około 5 minutach przestaje i wszystko wraca do normy. Najczęsciej tak się dzieje gdy auto stoi niejeźdzone np przez 2 dni; chociaż dzisiaj miałem znowu ten problem, a auto było przez kilka dni bez przerwy urzytkowane.

Co to może być, gdzie szukać problemu
Kontrolka EPC i check świeći odkąd kupiłem auto i nie było z tym problemów, na kompie nie wykryto rzadnych problemów jedyne jakiś mały defekt przepustnicy, ale nie miało to sprawiać problemów; dopiero gdy check zaczyna migać silnikiem szarpie

kozio
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: kozio » sob lis 14, 2009 15:59

na poczatek sprawdz swiece i przewody zaplonowe

ermi1
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: ermi1 » sob lis 14, 2009 17:00

jaki może byc koszt wymiany świec +przewody; nie oszczędzając na tym, jakieś solidne; jakiej firmy kupić?

Awatar użytkownika
OIL
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: OIL » sob lis 14, 2009 20:04

świeczki gdzieś z 20 dychy za sztukę a przewody ok 150-170 zł, firmy: bosch, beru, ngk.
Szukanie nie boli - pamiętaj :jezor:
ale jak dzieje sie to tylko na zimnym silniku to wina może być z czujnikiem temperatury cieczy, pompką paliwa albo regulatorem ciśnienia paliwa.
Przeszukaj forum to cos znajdziesz napewno
Ostatnio zmieniony sob lis 14, 2009 20:13 przez OIL, łącznie zmieniany 1 raz.

MK3 - było
Megane - było
S 40 - jest

mailman
Nowicjusz
Nowicjusz

Re: miga check i szarpie silnik

Post autor: mailman » pn gru 14, 2009 18:22

ermi1 pisze: Posiadam Golfa IV 1.6 z 2001 roku. Od pewnego czasu dzieją się dziwne rzeczy; a mianowice; od pewnego czsu raz na jakiś czas przy próbie uruchomienia silnika migocze kontrolka check i szerpie silnikiem; po około 5 minutach przestaje i wszystko wraca do normy. Najczęsciej tak się dzieje gdy auto stoi niejeźdzone np przez 2 dni; chociaż dzisiaj miałem znowu ten problem, a auto było przez kilka dni bez przerwy urzytkowane.

Co to może być, gdzie szukać problemu
Kontrolka EPC i check świeći odkąd kupiłem auto i nie było z tym problemów, na kompie nie wykryto rzadnych problemów jedyne jakiś mały defekt przepustnicy, ale nie miało to sprawiać problemów; dopiero gdy check zaczyna migać silnikiem szarpie
Miałem podobnie przy uszkodzonym przewodzie paliwowym. Po wymianie, problem znikł.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”