Głośnik subniskotonowy trzeszczy ale inaczej
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Głośnik subniskotonowy trzeszczy ale inaczej
Mam taki problem, Głośnik subniskotonowy Blaupunkt Velocity VW 300, trzeszczy jak gra cicho, a jak głośno to też ale naprawde słabo to słychać gdy przycisne pianke na dole to nie trzeszczy, problem raczej z głośnikiem bo podłaczałem inną skrzynie i nie trzeszczała, co to może być? jakieś rozwiązanie? Proszę o pomoc.
najpierw to wyjmij głośnik i delikatnie naciskając membranę , słuchaj czy nic nie obciera , ma się uginać bezszelestnie , jeśli coś słychać , to połóż go na stole , membraną na dół , i podłącz do wzmacniacza , i na ful muzyczka , jeśli nie wypadnie , to głośnik rozebrać , ale wtedy musisz kupić nową membranę , bo starej nie odkleisz nie uszkadzając jej
tak się zastanawiam czy jest sens to robić bo nie wiem jakby mialo coś wypaść jak tam niema zadnego otworu.miś fazi pisze:...jeśli coś słychać , to połóż go na stole , membraną na dół , i podłącz do wzmacniacza , i na ful muzyczka , jeśli nie wypadnie...
DJ_SM, da się to jakoś sprawdzić bądź naprawić?
nie chodzi o otwór , ale o to że jak masz coś w szczelinie cewki i magnesu , to wypadnie , między membranę a osłonę , naprawić się da , tylko jak nigdy tego nie robiłeś , to poczytaj na ELEKTRODZIE , takie forum , bo bez podstawowych wiadomości nic nie zrobisz , tam masz opisane co i jak , łatwe to nie jest