silnik wycieraczek TYŁ - różnica między GOLF-em a POLO

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

budyn08
Nowicjusz
Nowicjusz

silnik wycieraczek TYŁ - różnica między GOLF-em a POLO

Post autor: budyn08 » pt lis 13, 2009 19:13

Witam.

Kupiłem na allegro silnik wycieraczek tylnich, był wadliwy więc sprzedawca wymienił mi na inny. Zamontowałem, i ... pióro wycieraczki porusza się z lewej strony do prawej i wychodzi poza szybę prawie na tablicę rejestracyjną. Wpisałem numer silniczka (SWMP 404369) w google i dowiedziałem się, że to część do vw polo.
Zobaczyłem na zdjęciach, że wycieraczka w "fazie spoczynku" w golfie jest z prawej strony, a w polo z lewej i w dodatku trochę wyżej niż w golfie, co tłumaczyło by to wychodzenie poza szybę. Wygląda na to, że to ewidentnie sprzęt do polo nie pasuje do golfa III.
Mam rację ?
A może da się jakoś regulować obrót wycieraczką ?
Ostatnio zmieniony pt lis 13, 2009 19:28 przez budyn08, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
89Bartezz
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: 89Bartezz » pt lis 13, 2009 19:16

jeśli wycieraczka w golfie 3 jest na ramionach jak w golfie 2 to możesz zdjąć z silniczka ramię z wieloklinu i obrócić o 180 stopni i założyć. Potem założyć samą wycieraczke w dole i powinno być ok

budyn08
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: budyn08 » pn lis 16, 2009 19:56

Sorry, ale nie zrozumiałem.
Silnik, który dostałem obraca wycieraczkę o 180 stopni, a w golfie potrzebny jest chyba mniejszy zakres bo mechanizm jest niżej. Może ktoś doradzi czy można to wyregulować bo będę musiał się spierać na allegro ze sprzedawcą jeśli nie zechce oddać pieniędzy, ale chciałbym tego uniknąć.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”