Akumulator pomocy !!!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Akumulator pomocy !!!
Mam Golfa IV 1.9 tdi gti 150km 2002 r
a akumulator fabryczny :p chce go wymienic i tu rodzi się pytanie:
obecny akumulator : 70ah 340a
w sklepach : 70ah 640 a
nie piepsznie rozrusznik od podwujnej mocy prądu rozruchowego ?
proszę o odpowiedzi. Paramtery farbyczne mojego akumulatora w sklepach są niedostępne nie ma akumulatora 70ah 340 a tylko są 70ah 640a minimum :p
a akumulator fabryczny :p chce go wymienic i tu rodzi się pytanie:
obecny akumulator : 70ah 340a
w sklepach : 70ah 640 a
nie piepsznie rozrusznik od podwujnej mocy prądu rozruchowego ?
proszę o odpowiedzi. Paramtery farbyczne mojego akumulatora w sklepach są niedostępne nie ma akumulatora 70ah 340 a tylko są 70ah 640a minimum :p
GOLF IV TDI GTI 150 KM (110kw) ARL 2001 Black Pearl
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=280129
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=280129
- FURMAN TDI
- Użytkownik
witam kolege mam ten sam przebieg 153tyś.km i w zeszłym tygodniu równiesz wymieniłem akumulator co zapowiadał sie juz w zeszłym roku miałem orginal 72ah 540A w sklepie nie mieli varty ale zaoferowano mi Centre Future katalogowo do golfa 1.9TDI 77Ah 760A - 3 lata gwarancji i w przypadku problemu z akumulatorem na gwarancji Centra przyjezdza na miesce bezpłatnie a w przypadtku winy akumulatora równiesz bezpłatnie usówa usterke.
wiem to 740A to sporo mocy sam miałem obawy, ale jest to dobór katalogowy CENTRA mam nadzieje jedynie że alternator 120A podoła wyzwaniu - co sadzicie?
Jak narazie gra muzyka a mam wszystkie możliwie elektryczne bajery min.podgrzewane siedzenia, szyby 4ry,nawigacja fabryczna, klima itd. z ESP włacznie
wiem to 740A to sporo mocy sam miałem obawy, ale jest to dobór katalogowy CENTRA mam nadzieje jedynie że alternator 120A podoła wyzwaniu - co sadzicie?
Jak narazie gra muzyka a mam wszystkie możliwie elektryczne bajery min.podgrzewane siedzenia, szyby 4ry,nawigacja fabryczna, klima itd. z ESP włacznie
Ostatnio zmieniony czw gru 03, 2009 22:10 przez FURMAN TDI, łącznie zmieniany 3 razy.
-
- Mały gagatek
- FURMAN TDI
- Użytkownik
- xxxPALUCHxxx
- Gadatliwa bestia
witam
moje pytanie brzmi..czy kazdy akumulator przeznaczony do golfa z odpowiednim silnikiem zmieści się pod ta oryginalna "pokrywa" ktora wskazalem strzalka na zalaczonym zdjeciu
czy oprocz odpowiednich parametrow akumulatora musze kierowac sie rowniez jego rozmiarem?
moje pytanie brzmi..czy kazdy akumulator przeznaczony do golfa z odpowiednim silnikiem zmieści się pod ta oryginalna "pokrywa" ktora wskazalem strzalka na zalaczonym zdjeciu
czy oprocz odpowiednich parametrow akumulatora musze kierowac sie rowniez jego rozmiarem?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- FURMAN TDI
- Użytkownik
Jeżeli będziesz dobierał katalogowo, to niema bata napewno sie zmieści jest spory zapas.Paluch_wroc pisze:witam
Znane firmy trzymają sie wymiarów