Sprzęgło G60/VR6 w TDI ALH ASV I INNE 110 KM
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Gdzieś czytałem na jakimś forum, że różnica jest w tym, ze od VR-a tarcza ma 6 sprężynek, może przenosić większe obciążenia i tylko w tym bo jak się nie mylę to dociski są te same Ta informacja nie była zamieszczona na zasadzie, że ktoś tam oglądał to i to sprzęgło i wydaje się mu... Tylko osoba która to pisała sprawdzała numeracje tych zestawów i niby dociski są te same tylko różnica jest w tarczy. Chyba że się mylę to niech mnie ktoś poprawi To by tłumaczyło aż tak wielką różnice G60 ma 225 NM, a VR6 ma 235 NM
Nie pamiętam na którym forum to było bo bym zacytował i było by wtedy na "fakcie autentycznym"
Pozdro!!!
Nie pamiętam na którym forum to było bo bym zacytował i było by wtedy na "fakcie autentycznym"
Pozdro!!!
Mocniejsze sprezynki powoduja ze mniej tlumia ale nie ma udrzania przy ich scisnieciu do konca co powoduje zerwanie tarczy pod obciazeniem. Wazniejszy w sumie to jest docisk i jego moc docisku tarczy bo to bedzie decydowac jak duzo niutona wytrzyma.
Ostatnio zmieniony pt lis 06, 2009 21:16 przez wesol, łącznie zmieniany 1 raz.
Jesli jest tak jak mówisz, to w takim jedynie razie zakładając sprzęgło od vra można być w miarę spokojnym, że wytrzyma. :green_fuck:
MK2 ABF --- 16vT
Passat B4 2.0 16V ABF -- było
Polo 68cf2 1.6 ABU z CBR carbs -- było
Golf mk2 Turbo AWX/ARL, 0.216, ecu AFN, FMIC, soft by TUNE-UP ---- było
Jetta mk2 GT 16V PL na digi 2 ---- było
Passat B3 1.9TD AAZ seria ---- było
Passat B4 2.0 16V ABF -- było
Polo 68cf2 1.6 ABU z CBR carbs -- było
Golf mk2 Turbo AWX/ARL, 0.216, ecu AFN, FMIC, soft by TUNE-UP ---- było
Jetta mk2 GT 16V PL na digi 2 ---- było
Passat B3 1.9TD AAZ seria ---- było
- krzys-jeruzal
- Użytkownik
- Kontakt:
Ja byłem u radzikowskiego z tracza g60 zeby nabił mi okładziny z vr6 i powiedziałe ze mam te same okładziny co ja mam na tarczy sahsa ja mamsheriffg pisze:nie wiem w czym ta wielka różnica G60 ma 225 NM A VR6 ma 235 NM ma ktoś fote tarczy od vr6 gdzieś na stanie ?
powiedział ze tarcze róznia sie w zasadze tłumikiem drgan tylko znaczy spręzynkami