Witam
mam mały problemik z osietleniem deski tzn. wyglada to tak jak by sie żaróweczki przepaliły ale po kilku dnach jazdy z ciemna deska żar óweczki dzałaj tzn. świeca nie rozumiem tego
ale oświetlenie przejechanych km i zegarka jest cały czas co mi proponujecie ?? jako moze byc przyczyna takiej choineczki na desced???
czy mam wymienic te dwie żaroweczki co siedza na tej lini licznika i odpowiadaja za jego oświetlenie??
[mk3]oświetlenie deski rozdzielczej
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
[mk3]oświetlenie deski rozdzielczej
Ostatnio zmieniony śr lut 22, 2006 20:01 przez rafalbenek123, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja mam tak ze swieci mi raz jedna na liczniku,raz dwie jak lekko pukne to gasnie jedna i gasnie oswietlenie pokretel nawiewow pukne tam to gasnie tu.......i tak na okraglo.Trzeba sprawdzic gniazda zarowek bo sie poluzowaly badz naderwaly kabelki...nie mam czasu teraz w to zagladac ale to jest standartowy mankament w golfikach...
Wam po prostu śmieszne , fabryczne mocowania żaróweczek podświetlających połamały i podkakują jak chcą - czasem łączą, czasem nie. Ja mam przylutowane na stałe i git.
Nocne Mary Squad
djtom w 2009 pisze:Sebastian.... gratuluję.
Zlot w Nysie na dzień dzisiejszy jest najlepszym zlotem w kraju w całorocznym kalendarzu.
wumontuj zegary i spr, czy dobrze są ułożone oprawki zarówek w gnieżdzie i ewentualnie popodginaj blaszki które dotykają styków na całym układzie, podepni zegary do instalacji i włącz światła i ewentualnie poruszaj oprawkami, i spr. żarówki czy nie są przepaline np: zasilaczem bądż bateryjką (zadnego lutowania - bo bedziesz miał problemy z póżniejszą wymianą na nowe)
...