Golf 3 GTI problemy z odpalaniem,gasnieciem , obrotami

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Jacoone
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Golf 3 GTI problemy z odpalaniem,gasnieciem , obrotami

Post autor: Jacoone » śr lis 11, 2009 15:33

Witajcie
Jest to moj 1 post wiec ie wszystko wiem co i jak .
A wracajac do tematu to tak :
KUpilem niedawno auto - golf 3 GTI 2.0 115 koni , LPG
Przy zakupie bylo wszystko ok ale teraz mam same problemu.
Po 1.Problem z zapalaniem: auto zazwyczaj zapala przejade mniejszy lub wiekszy odcinek( 3 metry badz 300m) i auto gasnie(same lub jak przerzucam na gaz) i potem nie moge odpalic. Na poczatku odpalalo po 3,4x ale teraz to potrafi nawet z 15 min nie odpalac.Nie wiem co to moze byc , mowiono mi ze :albo rozrusznik(bendiks) albo filtr powietrza,albo akumulator.
Po 2 to to gasniecie. To nieodpalanie i gasniecie zazwyczaj jest na samym poczatku jak auto jest niedokonca rozgrzane.
Po 3 - to problem z obrotami - na poczatku zakupu auto przy niskich obrotach wariowalo ,wylaczal sie , jezdzil "zabka" trzeba bylo powyzej 2tys zeby tego nie bylo , teraz zauwazylem ze dzieje sie podobnie czyli jezdzi zabką powyzej 2tys.

Wszystkie te problemy dotycza gazu i benzyny czyli dzieje sie to samo w obu przypadkach
Jesli ktos bedzie chcial udzielic odpowidzi to prosilbym o wytlumaczenie w sbosob mniej fachowy , bo slabo znam sie na motoryzacji.
( i jescze pytanie - ile kosztuje piasta ? )

Awatar użytkownika
woncek
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: woncek » śr lis 11, 2009 15:56

sprobuj zdjac i wyczyscic przepustnice. Ja mialem podobnie u siebie, wyczyscilem przepustke, zresetowalem kompa na VAG-u i wszystko pieknie dziala. Warto tez sprawdzic w jakim stanie jest waz odmy bo u mnie bylo tak ze od temperatury i oleju zaczela roztapiac sie guma i wszystko lecialo bezposrednio do przepustnicy i skutecznie jak zaklejalo.
Cala robota powinna zajac nie wiecej niz 3 godz.

Sprobuj, moze zadziala.

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » śr lis 11, 2009 15:58

Jacoone, typ silnika podaj

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Jacoone
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: Jacoone » śr lis 11, 2009 19:45

Paweł Marek pisze:Jacoone, typ silnika podaj
8 zaworowy jesli o to chodzi

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » śr lis 11, 2009 19:50

Nie, typy silnika to AGG, 2E. ADY i parę innych, znajdź na forum jak wyglądają albo zobacz na wlepkę w bagażniku czy do książki auta

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

dj_san
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: dj_san » pt lis 13, 2009 19:52

Z tego co widze po tym co pisesz daj se pokuj naprawa w własnym zakresie znajź porzednego mechanika Gazownika jak by tez sie znał oddaj to ci zrobi bo sam sobie z tym nie poradzisz bo widze ze nie wiesz co z czym sie je :)

dnadna
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: dnadna » pt lis 13, 2009 20:20

jak ci pasuje w poniedz okolo poludnia kilnskiego/rewolucji
to ci pare drobiazgów podpowiem co sprawdzic

Jacoone
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: Jacoone » pt lis 13, 2009 20:35

Jesli chodzi o ruszanie to napewno jest to bendiks. A Jesli chodzi o pon to mysle ze tak tylko coi i jak i gdzie?

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”