ARL problemy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
ARL problemy
Witam, mam zamar zrobic swapa w mk2 i mogę dostać po znajomości silnik ARL ze wszystkimi gratami który jeździ jeszcze w leonie ale jest problem na zimnym silniku na wolnych obr strasznie dymi na biało siwo a po ok 3 min silnik nie chodzi równo jakby się dławił ale po rozgrzaniu to mija i chodzi normalnie i nie dymi co może być przyczyną pompowtryski? turbo?
[url]http://www.youtube.com/watch?v=ij7GrSMpcAY[/url]
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
vag.. only vag... musisz sie podpiac i obadc co jest nie tak, nikt ci nie powie z palca co sie dzieje
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
jeśli te biało-siwe spaliny czuć nieprzepaloną ropą to warto zajrzeć do wnętrza obudowy zaworu EGR a konkretnie to sprawdzić czy nie przycina się klapa gasząca bo wtedy ewidentnie silnik dostaje paliwo a brak mu powietrza i ten biało-szary dym to niespalona ropa - miałem kiedyś identyczne objawy z tym, że u mnie takie kopcenie miało miejsce cały czas a dodatkowo silnik tracił obroty i brak było reakcji na pedał gazu, po wielu moich poszukiwaniach okazało się, że elektrozawór N239, który steruje tą klapą dostawał zwarcia i klapę mi przymykało w trakcie jazdy lecz nie całkowicie z powodu syfu z nagaru, mimo tego zwarcia VAG nie wykrywał żadnej usterki (i to spowodowało, że nie od razu znalazłem przyczynę), na próbę sprawdź w jakiej pozycji znajduje się klapa gasząca - czy nie przycina jej nagar i odepnij wtyczkę od elektrozaworu N239.bvw08 pisze:na zimnym silniku na wolnych obr strasznie dymi na biało siwo a po ok 3 min silnik nie chodzi równo jakby się dławił ale po rozgrzaniu to mija i chodzi normalnie i nie dymi co może być przyczyną
Ostatnio zmieniony wt lis 10, 2009 22:03 przez Sztomel, łącznie zmieniany 1 raz.