alternator
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Użytkownik
alternator
Mam pewien problem otóż w dni w których pada deszcze i jest mokro tracę ładowanie. W dni suche tzn. bez deszczu wszystko jest ok. Czy przyczyną może być wilgoć która ma wpływ na prostownik albo zwojnice w alternatorze??
-
- Użytkownik
-
- Użytkownik
mam miernik w samochodzie i gdy jade w deszcze to napiecie spada. Ale to tez mozna zauwazyc po *#cenzura#* wycieraczek i oswietlenia na desce. Dodam ze kontrolka sie nie zapala. I dzis jak jechalem to w trakcie jazdy czulem jak mi autem rzuca tak jakby zaraz mial zgasnac ale zatrzymalem sie na chwile "podladowal sie" i pojechalem.Karol G60 pisze:a po czym stwierdzasz ze brak ładowania? zapala sie kontrolka czy miernikiem mierzyłes?
-
- Użytkownik
-
- Użytkownik
kable mam wymieniane ktore ida z aku do rozrusznika i od rozrusznika do altka. A co do wirnika to sam tego nie zrobie i pojade do elektromechanika. Ile taka wymiana moze kosztowac??Dedi_S pisze:Sprawdz ten cienki kabel co idzie od alternatora, jeśli jest złączka to zaciśnij ją bardziej i przeczyść. Jeśli nie to to daj do sprwadzenia alternator, bo wirnik może mieć przebicie jak jest wilgoć (częsty przypadek).
- Dedi_S
- Użytkownik
- Kontakt:
To wszystko zależy co będzie zepsute, ale najczęściej się nie opłaca regeneracja, bo nowy zamiennik w tej cenie kupisz. Można też używkę kupić, ale nie wiadomo na co się trafi, jakby co to szukaj takiego z gwarancją rozruchową. Z altkiem nie jedź do elektryka tylko sam go wymontuj i zawieź do firmy która zajmuje się regeneracją altków ,no chyba że masz jakiegoś znajomego bo inaczej Cię o wiele więcej skasuje.
Zanim coś napiszesz i doradzisz to pomyśl bo możesz innych narazić na koszty.
-
- Użytkownik
zauwazylem ze kable przy rozruszniku sa mokre od wody. A dokladnie te kable ktore ida z aku do rozrusznika i z roszrusznkia do altka.
[ Dodano: 12 Lis 2009 19:53 ]
Bylem u elektromechanika i okazalo sie ze prawdopodobnie mam zasniedziala zwojnice. i mam pytanie czy 200 zl z robocizna to dobry koszt??
[ Dodano: 12 Lis 2009 19:53 ]
Bylem u elektromechanika i okazalo sie ze prawdopodobnie mam zasniedziala zwojnice. i mam pytanie czy 200 zl z robocizna to dobry koszt??