"strzelajacy, huczący" most tylny w 4motion
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
"strzelajacy, huczący" most tylny w 4motion
witam Mam problem w MK4 4motion: podczas zawracania lub cofania ze skręconymi kołami cos strzela czy huczy z tyłu słyszalne tylko w aucie i nie zawsze sie to dzieje ale jest uciążliwe bo jest dosyć głośne. dodam ze zawieszenie jest ok i opony wszystkie takie same. Moze ktoś miał taki przypadek????pomóżcie .........
Ostatnio zmieniony wt lis 24, 2009 19:37 przez kanias3, łącznie zmieniany 6 razy.
-
- Forum Master
- Kontakt:
to tak jaby Ci sie kola blokowaly , nie wiem jak 4 motion ma rozwiazany tylny most , czy on jest samoblokujacy sie czy jakis sterownik tym zarzadza, bo to wyglada na to dyfer tylny ci sie blokuje.
Masz problem w Dieslem , potrzebujesz dodatkowych HP? Wiekszego turbo lub mocniejsza pompe/pompowtryski? Zapraszam do "Diesel-tech" Przemyśl. Tel . 531 038 213
To trzeba spróbować.U mnie nieraz tak było ale przestało w między czasie wymieniałem olej i od tamtej pory cisza..A wymieniałeś już w nim kiedy kolwiek olej i filtr lub wiesz kiedy to było robione.kanias3 pisze:własnie nie wymieniałem przymierzam sie do tege ale boje sie ze to i tak nie pomoze....
Tu jest trochę o haldexie http://forum.tdi-tuning.pl/viewtopic.ph ... ght=haldex
www.proturbo.com.pl
Jak się kupuje takie auto to od razu po kupnie powinieneś wymienić jak nie wiedziałeś kiedy było wymieniane.Z tego co pamiętam to olej powinien być wymieniany co 30tyś a filtr co 60tyś.ja nie wymieniałem i nie wiem kiedy było to robione ma przejechane 170 tys . ja go posiadam od 140 tys przebiegu ( był sprowadzony z niemiec to moze ktoś chociaz raz to zrobił )
www.proturbo.com.pl