mk2 1.6 TD 1V Popychacze hydrauliczne !!!
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
mk2 1.6 TD 1V Popychacze hydrauliczne !!!
Zacznę od tego iż wymieniłem pompe wtryskową. Ustawiłem wszystko na 100% w porządku tzn. rozrząd. Pojawił się niestety u mnie taki mały problem z 1 popychaczem, a mianowicie zaczął głośno stukać (słychać go nawet jak odejde od auta na 10 metrów). Muszę jednak dodać że właśnie ten jeden popychacz wymieniłem gdyż zauważyłem że jest pęknięty.Wymieniłem go na inny (używany).No i niewiem jeszcze czy muszę jechać do jakiegoś pompiarza aby ustawić początek tłoczenia paliwa tej pompy co wymieniłem.Chociaż pali silnik na tzw. dotyk.
Pytanie moje dotyczy tego iż niewiem czy mogę tym Golfikiem teraz jeździć i co mam z tym zrobić ?
Pytanie moje dotyczy tego iż niewiem czy mogę tym Golfikiem teraz jeździć i co mam z tym zrobić ?
- KamilW
- Forum Master
- Kontakt:
a na bank stuka ten ktory wymieniles?? a stary nie porysowal prowadnicy?? one z poczatku lubia postukac zanim sie nie odpowietrza do konca, wiec mozesz poczekac na chwile i zobaczyc czy sie uspokoi, a o zawor sie nie martw, wytrzymie, to jest jego najmniejsze zmartwienie A jesli pompa dziala i jest sprawna i nie czujesz spadku osiagow to mysle ze nie ma sie co pchac w koszty zeby ja ustawiac chod=ciaz mozesz jesli ci to poprawi humor
OK. Rozumiem. Będe musiał chyba kupić nowy (nie mam już innego). A kanalik na 100% nie jest porysowany bo patrzałem jak zakładałem ten używany popychacz (sprawdzałem palcem).A co do pompy to mam pytanko czy jeśli silnik chodzi OK (oprócz popychacza) to jak "jej" nie ustawię u pompiarza to czy Golfik będzie palił więcej?
-
- Mały gagatek
- Auto: Golf 7 Variant
- Kontakt:
moze ci palic troche wiecej, ale jednoczesnie bedzie kopcil. jezeli poczujesz zapach paliwa w spalinach to znaczy, ze zaplon jest za pozny. jezeli natomiast spaliny beda mialy dziwny zapach, nie potrafie go opisac, smierdzi troche jak spalony olej to znaczy ze zaplon jest zbyt wczesny. Ponadto im pozniejszy zaplon tym ciszej chodzi silnik i gorzej zapala, a im wczesniejszy zaplon tym silnik bardziej klekoce. U mnie w koninie za ustawienie poczadku tloczenia (zaplonu) biora nawet 100-150 zl, wiec sobie ustawilem w ten sposob w jaki ci pisze. Musisz znalezc srodek najlepiej chyba wlasnie po zapachu spalin. ja mam teraz usyawiony troche zbyt wczesny i pali mi najmniej (5,7-5,8 l/100km przy obecnych temperaturach jadac w 4-5 osob w trasie przy predkosci 115 km/h) Napisz ile twoj pali.
- vw_vandal
- Forum Master
- Kontakt:
Witam też nie dawno wymieniałem popychacze wszystkie (koszt 1 23 zł). Jag go odpaliłem to się przeraziłem stykał pukał ale mechanik powiedział abym się przejechał kilka kilometrów i wszystko będzie git. I tak było.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=DvkPN1Buok0&feature=autoplay&list=FLdQqUeMMZKpjqZ72OdcA6cQ&lf=mh_lolz&playnext=1[/youtube]