trzeszcząca deska rozdzielcza
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
trzeszcząca deska rozdzielcza
Witam wszystkich
mam odwieczny problem z trzeszczacą deską rozdzielczą w golfie 2 1.6 d
czy są jakieś sposoby aby temu zaradzić
mam odwieczny problem z trzeszczacą deską rozdzielczą w golfie 2 1.6 d
czy są jakieś sposoby aby temu zaradzić
Ostatnio zmieniony sob paź 20, 2007 22:36 przez vwgang, łącznie zmieniany 1 raz.
dzięki ale jak poznać ze ten plastyk akurat jest twardy,bo to chyba będzie to ponieważ poduszki są ok/gdyby było coś z poduszkami to by tylko w czasie postojutrzeszczało,a to jest czasem w czasie jazdy/yaroz pisze:Na 100 % masz tzw "twarda deske" (z twardego plastiku).Mozesz tez miec polamane uchwyty mocujece deske.
a gdyby to były zaczepy to jak to usunąc
ten golf montowany był w belgii
Tak zgadzam sie miekka jest taka milutka w dotyku i taka miekka hehe.No jezeli zaczepy poszly no to nie wiem czy da sie cos zrobic??.Mozesz pokombinowac cos nie wiem???Dokleic kawalki plastiku, wstawic kawelek blachy ktory bedzie sie trzymal deski i jak ja dokrecisz to sie nie urwie.A jak ci sie nie chce to pozostaje zakup nowej deski.
trzeszczala mi kiedys deska w cinquecento, nie wiem jak to wyglada w twoim golfie ale ja poradzilem sobie tak ze w miejscach gdzie przylega do innego plastiku czy np na zatrzaskach (bo pewnie tam ociera i trzeszczy)posmarowalem silikonem tak zeby przy tarciu nie skrzypiala a dodatkowo jeszcze uzylem wazeliny technicznej, u mnie pomoglo, powodzenia
u mnie tez taj jest :(
No niestety ja tez mam diesa i tez mnie to strasznie wkurza. a jesli chodzi o poduszki to jtora jest odpowiedzialna za to trzeszczenie tapicerki???
- silent_rob
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Lucius Snow pisze:Twarda deska jest po prostu twarda, z takiego chamsko twardego plastiku (więcej słowa "twarda" użyć juz nie mogłem)
A miękka - jest taka milutka w dotyku, zupełnie jak w nowych autach.
Co do twardości TWARDEJ deski to nie ma co się kłócić ale przynajmniej u mnie nie wydaje ona zadnych dzwiekow jak nóweczka
- dziambol
- Nowicjusz
- Kontakt:
A tak a propos, jak sie dostac do mocowań daeski?
Czy trzeba cały przód (zegary) sciągać?
Mam 1,6 benzynke z gazem (czasami za wolne obroty na gazie) i tak cholernie deska trzeszczy, ze juz nie moge.. Jak sie do tego zabrać?
Będę wdzięczny za info, gdzie są zaczepy deski.
Pozdrawiam!
Czy trzeba cały przód (zegary) sciągać?
Mam 1,6 benzynke z gazem (czasami za wolne obroty na gazie) i tak cholernie deska trzeszczy, ze juz nie moge.. Jak sie do tego zabrać?
Będę wdzięczny za info, gdzie są zaczepy deski.
Pozdrawiam!
Podnoszę z popiołów MK2 1989 1.6TD LA7V
viewtopic.php?f=87&t=537864&p=6600590#p6600590
viewtopic.php?f=87&t=537864&p=6600590#p6600590