Kontrolka ECP MK4 1,6
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Maćko1979
- Użytkownik
- Kontakt:
Kontrolka ECP MK4 1,6
Do wszystkich golfowiczów czwórkowych. Czy po przekręceniu kluczyka zapala się wam kontrolka ECP na cyferblacie prędkościomierza. Siedziałem dzisiaj w Passacie B6 i kotrolka ta zapala się w chwili przekręcenia zapłonu a po zapaleniu silnika gaśnie. Dodam że z moim golfem jest wszystko OK. Czy spaliła mi sięmoże żarówka, dodam że mam na 100% taką kontrolkę. Pozdro dzięki za odpowiedzi.
Diagnoza autek z rodziny VW (również Ford GALAXY) i gniazdem OBD (na razie tylko) również z CAN!!!!! Warszawa i okolice. Po informacje zapraszam na PW.
Golfika już nie ma została POLÓWECZKA.
- Maćko1979
- Użytkownik
- Kontakt:
No właśnie a u mnie nie pali się wcale być może to tylko żaróweczka. Bo na VAG'u nic nie wyszło. Mam niemiecką książkę bo auto jest z zachodu, czy mógłby ktoś zacytować co jest napisane w książce obsługi po polsku co do tej kontrolki byłbym wdzięczny. THX.
Diagnoza autek z rodziny VW (również Ford GALAXY) i gniazdem OBD (na razie tylko) również z CAN!!!!! Warszawa i okolice. Po informacje zapraszam na PW.
"EPC-niesprawność silnika. Jeżeli w czasie jazdy wystąpią zakłócenia w sterowaniu silnikiem benzynowym, jest to wskazane zapaleniem się (silnik benzynowy) lub miganiem(silnik wysokoprężny) odpowiedniej lampki sygnalizacyjnej. Należy możliwie szybko zlecić sprawdzenie silnika w ASO samochodów volkswagen."
Ten sam problem...ja rowniez zauwazylem ta kontrolke w golfie od znanjomego jednak mi sie ona nie zapala.
Moj golf jets z Belgii , rocznik 2000 . rowniez 1.6 SR
Nie byl twoj golf czasem bity? :] bo moj kiedys byl lekko klupniety z przodu i podejrzewam ze cos z elektra mi nagrzebali bo silnik podejrzewam w porzadku .
Nie byl twoj golf czasem bity? :] bo moj kiedys byl lekko klupniety z przodu i podejrzewam ze cos z elektra mi nagrzebali bo silnik podejrzewam w porzadku .
- Maćko1979
- Użytkownik
- Kontakt:
niestety mój też był lekko stuknięty nawet poduszki nie poszły czyżby to był powódchomik80 pisze:Ten sam problem...ja rowniez zauwazylem ta kontrolke w golfie od znanjomego jednak mi sie ona nie zapala.

[ Dodano: Sro Lut 22, 2006 20:36 ]
co to znaczy że immobiliser ją sprawdza ?martines pisze:U mnie pojawia sie immobilser ją sprawdza, następnie gaśnie.
Dodam że auto było sprawdzane kilka razy VAG'iem żeby uniknąć dziwnych akcji i nic nie wyszło wszystkie systemy OK o co tu chodzi???????????
U mnie na vagu kontrolki wszystko ok ale znajomych fachura eletryk samochdoowy na pierwszy rzut oka powiedzial ze poduchy wygaldaja na oryginalne ale dla pewnosci zajrzal w zaslepke pasazera i a tam poduchy brak.
Perfekt robota :] , taksa mo z lakierem maski.
Ja domyslilem sie ze byl walniety bo pas mialem zepsuty i przednia szyba jest z 2002 roku a reszta z 2000 takze domyslalem sie ze dostał strzała ... ale ta poducha mnie zaskoczyla i nie powiem-- wkur...... ła.
SAm nie wime co myslec o tym EPC ...ale stawiam na to ze grzebali przy kontrolkach i cos przegrzebali ...tym bardziej ze widzisz ...poduchy niby kontroli ok a prawj nie ma
[ Dodano: Sro Lut 22, 2006 23:26 ]
Twoj tez byl klupnięty, takze moze sprawdz czy masz na pewno poduszki
Moze i u ciebie cos z eletryka namieszali przez to a byc moze tylko je wlozyli np bez podlaczenia i oszukali komputer .
nie znam sie zbytnio ale wiem ze ludzie potrafią.
Perfekt robota :] , taksa mo z lakierem maski.
Ja domyslilem sie ze byl walniety bo pas mialem zepsuty i przednia szyba jest z 2002 roku a reszta z 2000 takze domyslalem sie ze dostał strzała ... ale ta poducha mnie zaskoczyla i nie powiem-- wkur...... ła.
SAm nie wime co myslec o tym EPC ...ale stawiam na to ze grzebali przy kontrolkach i cos przegrzebali ...tym bardziej ze widzisz ...poduchy niby kontroli ok a prawj nie ma
[ Dodano: Sro Lut 22, 2006 23:26 ]
Twoj tez byl klupnięty, takze moze sprawdz czy masz na pewno poduszki

nie znam sie zbytnio ale wiem ze ludzie potrafią.
EPC, tak jak ktoś już napisał, to kontrolka pracy silnika. Ja mam gaz i mi sie juz raz zapaliła ta kontrolka, bo komputer nalapal 'błedów' przez instalacje gazową.
Jeśli jesteś na 100% pewny, że wszystko w porządku to podejdz do jakiegoś warsztatu, niech skasują Ci błedy z kompa i kontrolka zniknie. Mi sie raz zapaliła, ale po paru minutach zgasła. Pozniej pojechałem skasowac błedy i od tej pory mam spokoj.
Z tymi błedami może być tak, że to nic poważnego, tylko poprostu z czasem błedy sie pozbierały - normalka.
Jeśli jesteś na 100% pewny, że wszystko w porządku to podejdz do jakiegoś warsztatu, niech skasują Ci błedy z kompa i kontrolka zniknie. Mi sie raz zapaliła, ale po paru minutach zgasła. Pozniej pojechałem skasowac błedy i od tej pory mam spokoj.
Z tymi błedami może być tak, że to nic poważnego, tylko poprostu z czasem błedy sie pozbierały - normalka.